Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Papa Francisc: „Trebuie să reducem un pic volumul, să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult”

Politicienii ar trebui să reducă volumul dezbaterilor dintre ei și să renunțe la insultele reciproce, a declarat vineri Papa Francisc, adăugând că liderii politici trebuie să fie deschiși dialogului cu cei pe care îi percep drept inamici, relatează Reuters, conform AGERPRES.
Papa Francisc

„Insulta a devenit normală. Trebuie să reducem un pic volumul, să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult’”, a spus Papa într-un discurs de 45 de minute în fața studenților de la Universitatea din Roma.

Papa Francisc, fiu al unor imigranți italieni din Argentina, a lansat un avertisment cu privire la mișcările anti-imigrație și a cerut ca nou-veniții să fie tratați ca „frați și surori”.

„În ziare vedem cum oamenii se insultă reciproc, cum o persoană spune cutare lucru despre o alta. Dar într-o societate unde standardele politicii au căzut atât de mult — mă refer la societatea mondială — pierdem sentimentul construirii societății, al coexistenței sociale, iar aceasta este construită pe dialog”, a subliniat Suveranul Pontif.

Criticile Papei nu au vizat o țară anume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii