Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Pandemia ne-a făcut să gătim mai mult acasă

În timpul pandemiei, oamenii au început să cumpere mai multe fructe și legume și să gătească acasă, arată un studiu realizat pe 11.000 de persoane, din 11 țări.
 aboneaza-te
legume proaspete

Se pare că pandemia a schimbat obiceiurile de consum. Oamenii s-au orientat către un stil de viață mai sănătos, au început să cumpere mai multe fructe și legume, să gătească mai mult acasă și să comande mai puțină mâncare gata făcută. Acestea rezultatele unui studiu realizat pe 11.000 de persoane, din 11 țări – Australia, Belgia, Chile, Uganda, Olanda, Franța, Austria, Grecia, Canada, Brazilia și Irlanda, scrie Reuters.

„Am trecut de la gustări, mâncare de restaurant și comenzi online la gătitul acasă”, a declarat Firene, o cetățeană din Azerbaidjan, care locuiește în Bruxelles. „Am pierdut patru kilograme și sunt mândră de asta.”

În aproape jumătate dintre țările care au luat parte la studiu, oamenii au cumpărat mai puține gustări sărate sau dulci, deși vânzările, la nivel general, au rămas stabile.

Consumul de produse sărate, produse dulci și grăsimi crește, de obicei, atunci când oamenii sunt stresați. În timpul pandemiei, această poftă de alimente sărate sau dulci a fost înlocuită cu delicatese gătite acasă, a spus Charlotte De Backer, coordonatoarea studiului la Universitate Antwerp, din Belgia.

Consumul de carne, pește și băuturi alcoolice a ramăs la același nivel în timpul pandemiei.

Sondajul s-a bazat pe răspunsuri trimise online de voluntari, în perioada 17 aprilie – 7 mai. 6.700 dintre participanți au fost din Belgia. Studiul va fi extins în aproximativ 25 de țări, iar rezultatele finale vor fi gata până la sfârșitul lunii iunie.

De Backer a mai spus că rezultatele de până acum arătă tendințe clare în ceea ce privește schimbarea obiceiurilor de consum. Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mai atenți, atunci când cumpără alimente și să aleagă variante mai sănătoase. Cei mai mulți dintre respondenți au fost femeile care, pe lângă cumpărături mai sănătoase, au încercat rețete noi în decursul carantinei și au aruncat mai puțină mâncare, gătind cu ceea ce aveau prin casă.

Această atitudine se bazează pe o frică a oamenilor de a rămâne fără mâncare, explică De Becker. Însă ea probabil va dispărea odată ce consumatorii nu vor mai vedea rafturi goale în magazine. Dar unele dintre deprinderile alimentare create în timpul pandemiei vor rezista și după, pentru că în multe țări carantina a durat mai mult de șase săptămânii, perioada necesară formării unui nou obicei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii