Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Până în 2030, 40% dintre job-urile din prezent vor fi înlocuite de roboți 

În următorii 10 ani, mai multe job-uri ar putea fi automatizate, incluzând cele din sectorul bancar și cercetare.  
Digital,Chatbot,,Robot,Application,,Conversation,Assistant,,Ai,Artificial,Intelligence,Concept.

Automatizarea și eficientizarea sarcinilor au devenit concepte cheie în ultimul an. Potrivit unui studiu realizat de Forbes Technology Council, joburile cu potențial semnificativ de a fi automatizate în următorii 10 ani sunt din zona firmelor de asigurare, munca fizică în depozit și producție, servicii pentru clienți, cercetare și introducere de date și servicii bancare.

Aproximativ 40% dintre locurile de muncă din Statele Unite ar putea fi înlocuite de roboți în următorii 10-15 ani, arată Kai Fu Lee, fost dezvoltator de AI la Google și Microsoft, potrivit Future Makers.

Evoluțiile în inteligență artificială, automatizare, biotehnologie sau big data au însă efecte semnificative asupra meseriilor și activității umane în viitor. Roboții nu vin și ne iau toate joburile, dar cu siguranță multe din joburile clasice vor trece prin transformări semnificative în următorii 10 ani“, a declarat Ciprian Stănescu, Președinte al Social Innovation Solutions și co-fondator al Future Makers, competiție de idei pentru business-uri cu impact în viitor.

Iar atunci când un lucru dispare, se crează un substitut. Implementarea diverselor tipuri de automatizare și Inteligență Artificială va genera apariția mai multor joburi, precum specialist în inteligență artificială, inginerie robotică, data scientist, inginerie Full Stack și tehnician în sănătate comportamentală.

Încurajarea și recompensarea mentalității pentru învățarea continuă ar trebui să fie combinate cu investiții în forța de muncă, cum ar fi formarea și dezvoltarea angajaților. Astfel de inițiative ar trebui să fie văzute și realizate prin educație orientată spre om, ceea ce reduce anxietatea angajaților care poate proveni din adoptarea de noi tehnologii. Liderii ar trebui să informeze și să implice angajații în procesele de transformare digitală”, precizează Răzvan Atim, General Manager Eastern Europe, UiPath.

În ultimii 3 ani s-au acordat investiții în valoare de 100.000 mii de euro în programele conduse de Social Innovation Solution, pentru ideile care au integrat tehnologii precum AI, automatizare, XR sau comerț electronic. Printre membrii juriului de anul trecut s-au numărat antreprenori în serie precum Bogdan Micu și Sergiu Neguț sau Ionuț Bonoiu, Redactor-Șef Forbes România. Și anul acesta sunt așteptate idei inovatoare de business cu impact în viitor, înscrierile fiind deschise până pe 21 iunie“, au mai declarat reprezentanții Future Market.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii