Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Asigurări |
|

(P) Video Asist – aplicația care revoluționează procesul de constatare a daunelor

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, lansează Video Asist, opțiunea de constatare a daunelor la distanță, prin video-conferință.
Foto 2

A patra revoluție industrială transformă societatea treptat, declanșând noi trenduri și schimbând regulile jocului pentru business-uri, inclusiv pentru cele de asigurări. Avansul digitalizării nu a schimbat doar modul în care oamenii comunică, ci și percepția lor cu privire la timp și așteptările de la fiecare companie cu care intră în contact. Așadar, dacă lucrurile care fac obiectul dorinței lor se pot concretiza printr-un click simplu și rapid, de ce nu s-ar putea aplica aceeași magie și în cazul evenimentelor neprevăzute sau nefericite, care lasă în urmă daune?

În cadrul ecosistemului industriei 4.0, Groupama Asigurări – mereu conștientă de nevoile clienților săi și concentrată pe implementarea ultimelor tehnologii pentru a oferi soluții inovatoare și personalizate, aduce digitalizarea și în cadrul proceselor de constatare a daunelor. Rezultatul este Video Asist, o soluție de succes, bazată pe un parteneriat între oameni și tehnologii.

Opțiunea Video Asist, introdusă pentru prima dată pe piața locală de către Groupama Asigurări, permite clienților să raporteze daunele rapid și în timp real, prin intermediul unei aplicații instalată pe smartphone. Pe scurt, clienții Groupama au posibilitatea de a opta între procesul clasic, în care așteaptă ca un inspector de daune să vină la locație pentru a constata daunele și procesul accelerat, prin care se programează la video-conferință cu inspectorul, constatarea având loc de la distanță, prin intermediul aplicației. Ca atare, tehnologia devine un facilitator pentru cei doi actori implicați în rezolvarea procesului, iar clienții câștigă mult râvnitul timp.

Mai exact, în vreme ce durata unui proces tradițional este de câteva zile, cu ajutorul soluției Video Asist întreaga operațiune a fost redusă, video-conferința putând fi programată chiar și de pe o zi pe alta. Mai mult, video-conferința în sine poate dura doar câteva minute, în funcție de condițiile transmisiei și de complexitatea pagubelor. Pentru clienții Groupama Asigurări, beneficiile acestui serviciu sunt imediate și direct vizibile, iar utilizarea sa nu necesită costuri suplimentare.

Să facem un exercițiu de imaginație: cu două zile înainte de a pleca în excursia mult visată, în apartamentul lui Mircea are loc o inundație. În mod tradițional, inspectorul de daune ar trebui să facă o vizită, care cel mai probabil ar fi programată în timpul călătoriei, ceea ce i-ar cauza lui Mircea dureri de cap, forțându-l să facă o alegere imposibilă – să-și rezolve cu prioritate problema, ceea ce ar implica anularea călătoriei, sau să-și vadă de vacanță? Datorită poliței de asigurare a locuinței cu extra acoperiri de la Groupama și opțiunii Video Asist, dilema dispare, întrucât constatarea daunelor se face rapid și fără efort, iar procesul de pregătire a bagajului poate continua în liniște.

Pentru că și incidentele neprevăzute au o rezolvare, ba chiar una simplă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii