FacebookTwitterLinkedIn

În contextul unei evoluții pozitive, în ultimele 6 luni, decizia emiterii de obligațiuni este “pasul firesc” spre noi investitori, după cum spune Daniela Iliescu, instalată de curând în funcția de director evecutiv al băncii. “Anul 2019 este unul de turnură pentru noi. Am început prin break-even la finalul anului trecut, urmând sa intrăm pe profitabilitate în anul 2019. Dinamica pozitivă a veniturilor se datorează creșterii susținute a veniturilor din dobânzi si veniturilor din comisioane, care s-au și diversificat.” adaugă Daniela Iliescu. Primele șase luni ale anului au adus pentru bancă un profit net de 2,8 milioane de lei în primul semestru, credite noi de aproximativ 342 mil lei.

Cu o structură de acționariat solidă, Patria Bank se bucură de actionar majoritar Emerging Europe Accession Fund (EEAF), al căror acționari indirectți suntBERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) și DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). “Am creat până acum premisele unei baze stabile pe care sa construim mai departe creșterea și profitabilitatea. De aceea suntem atenți la investitorii în fața cărora ne deschidem ușile.”, spune Daniela Iliescu.

Patria Bank, parte a grupului Patria din care fac parte Patria Credit IFN și Patria Asset Management, este cunoscută în piața bancară pentru implicarea în sprijinul antreprenoriatului românesc. “Dinamica pozitivă a creditelor oferite întreprinderilor mici și mijlocii (creditul EaSI este unul dintre cele mai accesate produse din bancă), evoluția creditelor IMM& Corporate ne-au arătat că în România există mulți antreprenori curajoși, care știu cum să îți dezvolte afacerea. Domeniile sunt diversificate, unele dintre ele puțin dezvoltate în România, chiar, însă cu antreprenori care știu să pună lucrurile în mișcare.Pentru că totul pornește de la ei,de la oameni,am creat produse adaptate nevoilor lor, pentru ei mergem pe câmp sau la piață, acolo unde își petrec mai tot timpul. Ne bucurăm pentru fiecare business ce se dezvoltă și cu ajutorul finanțărilor noastre.”, spune Daniela Iliescu.

Și în zona de retail, banca are toamna aceasta o serie de oferte ce au atras atenția clienților. Unul dintre exemple este creditul Patria Acasă, care a devenit unul dintre cele mai avantajoase credite ipotecare din piață – DAE pornind de la 3.99%. “Avem unul dintre cele mai ieftine credite ipotecare de pe piață și acest lucru se simte în vânzări. Ne păstrăm tradiția și în zona depozitelor unde și aici avem o ofertă competitivă la depozite: 3,50% dobândă pe an la Depozitul Patria Clasic + 0,25% BONUS pentru Bani Noi. Creditul de consum este de asemenea ofertă interesantă: cu dobândă de la 7,45%.Un pachet complet de produse pentru românii harnici, care știu să construiască puțin câte puțin”, adaugăDaniela Iliescu.

Pentru perioada următoare, Patria Bank urmărește continuarea strategiei de eficientizare a proceselor și de optimizare a costurilor operaționale prin implementarea mai multor proiecte strategice – o nouă soluție de Internet Banking și Mobile Banking dedicată atât clienților persoane fizice cât și persoane juridice, finalizarea implementării unei platforme tranzacționale conform standardelor PSD II, digitalizarea anumitor fluxuri și operațiuni etc. – precum și dezvoltarea de noi produse și procese în vederea diversificării și simplificării interacțiunii clienților cu banca.