Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

OMINIClinicVoice |
|

Frumusețe, normalitate și eleganță, deziderate ale chirurgiei estetice moderne

Fie că vorbim despre tratamente la nivelul tenului sau corpului, produse pe care le folosim sau intervenții pe care le realizăm, atunci când ne referim la pielea noastră, ne dorim ca totul să fie la cele mai înalte standarde. În prezent, avem acces la nenumărate surse de informare, lucru ce ne poate ajuta extrem de mult, dar la fel de mult ne poate induce și în eroare. Nicăieri nu există o modalitate clară sau evidentă de a discerne calitatea și realitatea informațiilor. Ar fi util să culegem informații din toate sursele posibile și să obținem validarea lor.
 aboneaza-te
Image 3

Dr. Theodor Motruc, medic specialist în chirurgie estetică, plastică și reconstructivă, fondator al Omini Clinic din Iași, este de părere că alegerea unei clinici este un proces elaborat, care necesită timp, răbdare și putere de analiză. Istoricul medicului, experiența și reputația sa, opiniile foștilor pacienți, informațiile disponibile pe rețelele de socializare și în mass-media sau în publicații științifice de specialitate reprezintă surse valide, care ajută pacientul să facă o alegere informată între o clinică sau alta.

De ce să optezi pentru o clinică și nu pentru un cabinet de chirurgie estetică?

În cazul unui cabinet, organizarea este la nivel micro atât ca modalitate de funcționare, cât și în ceea ce privește paleta de servicii care pot fi oferite pacienților. Aici se pot efectua doar consultații, tratamente neinvazive sau, cel mult, minim invazive. O clinică presupune deja un spațiu extins, cu personal numeros, autorizat de mult mai multe instituții ale statului, în care se pot efectua proceduri cu un grad ridicat de dificultate. „În cazul clinicii noastre, având și bloc operator, putem efectua și intervenții chirurgicale de mare anvergură. Departamentul de ATI este dotat la cele mai înalte standarde pentru menținerea funcțiilor vitale”, adaugă dr. Theodor Motruc, Fondator OMINI Clinic.

Trendurile și chirurgia estetică

Moda este și a fost un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social. Ea se schimbă cu o viteză incredibilă. „Din acest motiv, eu sunt adeptul măsurii și echilibrului în tot ceea ce facem, cu scopul de a îmbătrâni frumos. Din fericire, și sunt foarte mulțumit de acest lucru, pacienții noștri înțeleg că prevenția sau atacarea din timp a efectelor îmbătrânirii este benefică, dar în limitele discreției, pentru a nu aluneca în direcția opusă.”, spune dr. Motruc.

Chirurgia estetică nu numai că poate avea, ci chiar are cu adevărat un impact major pozitiv asupra încrederii în sine. Nu numai încrederea în propria persoană se modifică, ci și statura, postura, poziția corpului se schimbă. Relativ repede se modifică și ținuta vestimentară, deci totul duce la o îmbunătățire a calității vieții pacienților.

Este foarte important de punctat faptul că atunci când ne referim la chirurgia estetică, vorbim de două aspecte importante. În primul rând, vorbim de intervenții chirurgicale care ajută funcțional pacientul. Spre exemplu: rinoseptoplastia, liftingul mamar, abdominoplastia, liposucția. În cazul acestor tipuri de intervenții, calitatea vieții pacientului se îmbunătățește foarte tare, atât estetic, cât și funcțional, prin reducerea numărului de kilograme, creșterea gradului de confort, dispariția durerilor de coloană. Aceste tipuri de intervenții țin cont mai puțin de trenduri, de social media sau de cei din jur.

În al doilea rând, vorbim de intervenții care se efectuează în scop pur estetic, adică nu rezolvă o problemă funcțională, ci doar complexe estetice.

Cum convingem o pacientă că mărimea pe care și-o dorește la sâni nu se potrivește constituției sale?

Cercetările la nivel mondial în domeniul chirurgiei estetice au permis rafinarea tehnicilor în beneficiul pacienților. Frumusețea este un concept încadrat adesea între niște linii aprobate sau acceptate de societate. Pentru practicieni, frumusețea înseamnă să te situezi între anumite limite, să respecți niște forme și proporții care sunt destul de clare, este de părere dr. Motruc.

Uneori, frumusețea este definită de unele modele din societate. Aici intervine rolul medicului, de a oferi sfaturi, de a educa și informa despre ce este potrivit și ce nu este potrivit, în ce fel contează forma, dimensiunea, proporția și mărimea. Din păcate, încă ne confruntăm foarte mult cu sentimentul că mărimea primează. De multe ori, pacientele se focalizează asupra unei singure trăsături, fapt ce nu conduce la un rezultat bun. Consultația în chirurgia estetică, în principiu, oferă pacientului informații pe care medicul le acumulează în urma multor ani de pregătire, specializări sau participări la congrese alături de alți chirurgi din întreaga lume. Una din provocările chirurgului este aceea de a explica pacientului că există firescul proces de îmbătrânire, pe care e important să-l acceptăm și apoi să înțelegem că se poate îmbătrâni frumos.”, adaugă acesta.

Din experiența medicului, dialogul și discuțiile complexe cu pacientele previn situații neplăcute post-operație. Jocul proporțiilor și forma sunt, de cele mai multe ori, mult mai importante decât mărimea. Scopul, până la urmă, este de a avea la finalul unei intervenții chirurgicale structuri anatomice stabile. De multe ori, pacienții insistă asupra volumului. Adevărul este că senzația de sân mare nu este dată neapărat de numărul de mililitri de silicon introdus în proteză, ci de elemente precum baza implantului, înălțimea lui, tipul profilului.

Influența rețelelor de socializare și evoluția tehnologică 

Cu siguranță, un număr din ce în ce mai mare de persoane, în special din generațiile tinere, sunt expuse influențelor din rețelele de socializare. Au modele și încearcă să le urmeze, caută perfecțiunea de pe Instagram, se indispun atunci când oglinda nu le arată ce văd la alte persoane în fotografiile cu filtre. Apar chiar tulburări dismorfice. Vedem, din păcate, că excesele se promovează și se vând mult mai bine decât frumusețea, normalitatea și eleganța.

Limita dintre eleganță și vulgaritate poate fi, câteodată, extrem de fină. Naturalețea, atunci când vorbim despre chirurgie estetică, este importantă, chiar vitală, deoarece nu putem admira o frumusețe artificială. Orice intervenție aduce tinerețe, prospețime, însă e important să nu creăm prin aceste intervenții o imagine falsă, forțată. În momentul în care privim pe cineva și vedem ceva forțat, percepția de frumusețe dispare.

La fel ca în orice alt domeniu, evoluția tehnologică se resimte și în domeniul chirurgiei estetice. Se utilizează mult mai frecvent aparate cu radiofrecvență chirurgicală sau lasere care îmbunătățesc considerabil rezultatele și ușurează munca medicului. Totodată, putem vorbi despre evoluția fulminantă a industriei dispozitivelor nechirurgicale minim invazive, care completează și îmbunătățesc rezultatele intervențiilor chirurgicale efectuate de medicul estetician. Spre exemplu, chirurgia nu poate îmbunătăți texturi, elasticitatea sau grosimea pielii. Însă mixul dintre aceste dispozitive și tehnicile chirurgicale, înainte de operație sau după operație, poate aduce îmbunătățiri remarcabile.

OMINI Clinic, pionier al chirurgiei estetice din Iași

Fondată în urmă cu 15 ani, Omini Clinic are peste 1.000 de pacienți în fiecare lună, dintre care un sfert apelează la servicii de chirurgie estetică. Printre cele mai frecvente intervenții sunt cele care țin de estetica sânilor, rinoseptoplastii și liposucții. Însă, au început să apară tot mai des cereri pentru liftingul facial. Pe lângă serviciile de chirurgie estetică, de estetică facială nechirurgicală și remodelare corporală, Omini Clinic oferă o varietate de alte specializări medicale, precum chirurgie vasculară, dermatologie, ginecologie și medicină materno-fetală, medicină reproductivă, ORL, ortopedie, psihoterapie, radiologie.

Clinica dispune de un bloc operator avizat și autorizat de Ministerului Sănătății, ce respectă toate prevederile impuse de standardele internaționale, unde se efectuează intervenții de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și chirurgie vasculară. Până acum, în blocul operator au fost efectuate aproximativ 7.000 de intervenții pe zona de chirurgie estetică, la care se adaugă peste 5.000 de proceduri de fertilizare in vitro. Echipa clinicii, formată din medici, asistente și personal auxiliar, cuprinde aproape 60 de persoane.

Recent, în cadrul Omini Clinic a fost implementat și serviciul de consultații online, ca răspuns la nevoia pacienților de a comunica mai ușor cu medicul, inconvenientele pentru consultația în clinică fiind, cel mai adesea, timpul și dificultatea deplasării în alt oraș. Momentan, serviciul este disponibil doar în cadrul departamentului de chirurgie estetică, urmând a fi extins la toate specialitățile. În cadrul unei consultații online, medicii află, în primul rând, ce își dorește pacientul. Discuția are loc cu un chirurg plastician despre opțiunile de chirurgie estetică și, astfel, beneficiază de o mai bună înțelegere a tuturor factorilor implicați (medicali, financiari, personali etc.).

Intervenții în premieră și aparatură medicală inovatoare

În ultimii 10 ani, s-au reconsiderat foarte mult timpii operatori, tehnicile de abordare ducând la dezvoltarea de aparatură inovatoare. „În chirurgia estetică, intervențiile sunt clar definite de specialitate, însă putem vorbi de tehnici de abordare introduse în premieră în clinica noastră din Iași. Spre exemplu, în cadrul intervenției de ridicare a sânilor grei, căzuți, folosim o tehnică ce beneficiază de rezultate excepționale, reducând foarte mult rata complicațiilor vasculare și nervoase la nivel local. În cadrul clinicii noastre utilizăm de peste șapte ani radiofrecvența chirurgicală, fiind, la un moment dat, printre singurele două clinici din țară care utilizau această abordare, cu rezultate remarcabile pe textura tegumentului, atât individual cât și asociat cu liposucția. Iar în ceea ce privește procedurile minim invazive precum injectări, aparatură de remodelare corporală, rejuvenare, lasere pentru depigmentări tatuaje și epilare definitivă, deținem aparate de ultimă generație, ce sunt utilizate cu rezultate foarte bune.”, spune dr. Theodor Motruc.

Printre tehnologiile cu cele mai înalte performanțe folosite la Omini Clinic pentru intervențiile de chirurgie estetică se numără radiofrecvența chirurgicală și laserul chirurgical, cu rezultate de excepție în remodelarea corporală și BIEN-AIR, folosit în rinoplastii, ce crește semnificativ acuratețea rezultatului. De asemenea, pentru slăbire localizată, eliminarea celulitei sau piele fermă, se folosește Onda CoolwavesTM, primul sistem din lume de remodelare corporală ce utilizează tehnologia microundelor, care a și primit trofeul Anti- Aging & Beauty la nivel internațional, în ultimii doi ani. Aparatul aduce rezultate vizibile mai ales în ceea ce privește fermitatea pielii, țintind în mod eficient țesutul conjunctiv dintre celulele adipoase pentru a reduce depozitele de grăsime. Pentru ședințele de epilare definitivă este folosit Alexandrite Motus AX DEKA, care în acest moment este considerat, la nivel mondial, cel mai înalt standard în astfel de proceduri. Este cel mai rapid și eficient din gama sa și ajută la eliminarea firelor de păr într-un mod total nedureros pentru pacient și fără efecte secundare.

 

Protocolul din momentul în care o pacientă solicită o intervenție de augmentare mamară

  • Consultația inițială: împreună cu medicul chirurg plastician se discută despre ce își dorește pacienta, se fac măsurători, se explică diferențele între tipurile de implant și între modalitățile de abordare, diferențele între formele implanturilor și mărimea lor, se efectuează simulări computerizate și se evaluează starea de sănătate.
  • Discuția cu medicul anestezist, în care se evaluează din nou starea de sănătate și se informează pacienta despre tipul de anestezie ce va avea loc. De comun acord, se stabilește data intervenției.
  • În ziua intervenției, pacienta este preluată de cadrele medicale și condusă în rezervă, pentru a se pregăti în vederea intervenției chirurgicale. Pacienta este mai apoi întâmpinată de o persoană din cadrul blocului operator, care îi va rămâne alături pe toată perioada internării. Aceasta va discuta cu pacienta despre conținutul tuturor documentelor ce trebuie luate la cunoștință înainte de începerea intervenției, o va asista pe parcursul consultațiilor preoperatorii cu medicul anestezist și chirurgul plastician, o va monitoriza pe toată perioada postoperatorie și pentru a finaliza toți pașii necesari externării.
  • Pacienta va urma indicațiile de tratament postoperator prescrise de medicul chirurg plastician, iar după aproximativ o săptămână, își va putea relua activitatea și viața socială obișnuită.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii