Cautare
, Contributor

Social media |
|

Organizația „Reporteri fără frontiere“ a dat Facebook în judecată

Organizația „Reporteri fără frontiere“ (RSF) a intentat un proces împotriva Facebook, în Franța, pentru transmiterea de discursuri de instigare la ură și informații false.  
facebook

RSF a declarat că acuză Facebook de permiterea proliferării pe scară largă a discursurilor de instigare la ură – în special împotriva jurnaliștilor – și de transmiterea de informații false, în ciuda promisiunilor de a oferi un mediu online sigur, relatează Reuters.

„Folosind analize de experți, mărturii personale și declarații ale foștilor angajați Facebook, procesul RSF demonstrează că rețeaua de socializare permite dezvoltarea dezinformării și proliferarea de discursuri instigatoare, contrar afirmațiilor făcute în regulamentele și reclamele sale”, au spus reprezentanții RSF.

Potrivit organizației, o hotărâre judecătorească împotriva Facebook în Franța are potențialul de a avea un impact global, de aceea are în vedere introducerea unor procese similare și în alte țări.

Acest proces face referire strictă la Facebook Franța și Facebook Irlanda și se bazează pe codul francez al consumatorului, conform căruia companiile care utilizează practici comerciale înșelătoare pot fi pasibile de amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii