FacebookTwitterLinkedIn

Companiile din grupul Orange România au semnat cu Engie România un contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement) care constă în achiziționarea virtuală de energie regenerabilă pe termen lung.

„Decarbonizarea și utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă și durabilă reprezintă o prioritate pentru noi, alături de folosirea resurselor în mod eficient, prin reutilizare și reciclare. Astfel, semnarea contractului de tip vPPA cu ENGIE Romania este încă un pas important din angajamentul pe termen lung pe care Orange și l-a asumat, de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății”, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

Prin acest contract, semnat pe o perioadă de șase ani, Orange România își va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde provenită din tehnologie solară, a anunțat compania.

Virtual PPA (vPPA) este un contract pe termen lung semnat între un dezvoltator de energie regenerabilă și un cumpărător interesat.

Prin acest demers se acoperă riscurile de tranzacționare viitoare legate de fluctuațiile de prețuri pe piața de energie (hedging) și, în același timp, se oferă garanția (prin transferul de certificate de garanție de origine de la dezvoltator) că energia alocată cumpărătorului provine din surse regenerabile.

În 2022, Orange România a lansat un program care se derulează pe o perioadă de patru ani prin care va instala panouri solare pe 300 de siteuri de rețea și pe patru centre de interconectare comunicații și centre de date.

În acest moment, pe trei centre de interconectare din Constanța, Brașov și Timișoara au fost instalate aproximativ 650 de panouri solare și 133 de siteuri de rețea au deja funcționale panouri solare.

Anul trecut, Orange România și-a redus consumul de energie cu aproximativ 4GWh printr-o serie de investiții în echipamente.