FacebookTwitterLinkedIn

Cunoscuta rețea medicală din Turcia, Memorial Healthcare, specializată în tratamentele complexe oncologice și transplant, intră pe piața din România prin achiziția Spitalulului de Oncologie Monza din Enayati Medical City.

Enayati Medical City a fost deschis în anul 2021 în nordul Capitalei. Aici va funcționa și Memorial Healthcare, “în urma unui parteneriat strategic și de lungă durată”, au anunțat părțile implicate în tranzacție. 

Orașului Medical a pornit cu o investiție inițială de 65 milioane de euro și previzionează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 35 milioane de euro. La un an de zile de la deschiderea Spitalului de Oncologie Monza, aici s-au tratat peste 40.000 pacienți, iar media de intervenții chirurgicale a fost de peste 70 săptămânal.

“Cele mai valoroase asset-uri pe care le va aduce Memorial Healthcare în Orașul Medical sunt digitalizarea procesului medical, care va duce la creșterea calității actului medical atât din perspectiva pacientului, cât și a echipei medicale”, a declarat Dr Wargha Enayati.

Memorial Healthcare are echipe de peste 1.200 de medici în 11 spitale. În fiecare an, 3 milioane de pacienți sunt tratați în spitalele Memorial din toata lumea, inclusiv pacienții din România care călătoresc în Turcia pentru tratament.

“Am observat dezvoltarea pieței de sănătate din România de mult timp. (…) Intrăm pe piața din România cu un spital care are o echipa de medici atât de puternică și o infrastructură spitaliceasca de excepție”, a declarat și Uğur Genç, CEO Memorial Healthcare.

Memorial Healthcare a fost asistat de o echipă integrată de consultanți și avocati ai PwC România și D&B David și Baias, iar vânzătorii au fost asistați de Dan Doroftei (consultant de business în sănătate) și de echipele de avocați ai Cumpănașu și Asociații și Brașoveanu, Cernat și Asociații.