FacebookTwitterLinkedIn

Patru dintre acționarii semnificativi ai One United Properties au finalizat cu succes plasarea a 234.205.285 de acțiuni către investitori instituționali, atât locali, cât și internaționali.

Printre acești acționari se numără cofondatorii Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu, Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo, și Membrul Consiliului de Administrație Marius Diaconu.

„De la momentul IPO-ului din 2021, One United Properties a traversat cu succes multiple provocări ale pieței. La începutul acestui an, am observat un interes tot mai ridicat din partea investitorilor instituționali globali pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni în compania noastră. Pentru a răspunde acestei cereri, am decis să realizăm o tranzacție inedită, menită să faciliteze captarea acestui interes instituțional, generând în același timp lichiditate. Acest proces a fost realizat prin utilizarea unui cadru special, care, pe de o parte, a permis executarea rapidă și, pe de altă parte, a asigurat un nivel ridicat de flexibilitate. În calitate de acționari și membri ai consiliului de administrație, angajamentul nostru față de viziunea și creșterea continuă a One United Properties rămâne neschimbat. Această tranzacție nu reprezintă un exit, ci o inițiativă strategică ce vizează îmbunătățirea structurii noastre de acționariat și consolidarea guvernanței, printr-o prezență instituțională sporită în cadrul companiei. Intenționăm să reinvestim majoritatea capitalului obținut din această tranzacție în următoarea majorare de capital a companiei, capital care va susține planurile de creștere ale companiei în acest an. Prin urmare, vrem să contribuim la dezvoltarea și extinderea continuă a afacerii One United Properties, în conformitate cu strategia pentru 2030. Le mulțumim tuturor investitorilor instituționali pentru încrederea acordată”, au declarat în comun acționarii vânzători.

Tranzacția a fost realizată cu scopul de a crea lichiditate și de a consolida baza de acționari, permițând noilor investitori instituționali să achiziționeze pachete de acțiuni în companie. Acest demers vine în contextul unui interes crescut din partea investitorilor globali pentru compania de dezvoltare imobiliară.

Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu și ceilalți acționari au subliniat că această tranzacție nu reprezintă un exit, ci o inițiativă strategică pentru îmbunătățirea structurii de acționariat și consolidarea guvernanței companiei. Banii obținuți vor fi reinvestiți într-o viitoare majorare de capital a companiei pentru a susține planurile de creștere pe termen lung.

După finalizarea tranzacției, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu dețin împreună 50,03% din capitalul social al One United Properties.

Tranzacția a fost intermediată de SSIF Swiss Capital în calitate de Global Coordinator și Bookrunner, iar Filip & Company a acționat ca consilier juridic al acționarilor vânzători.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.