FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a obținut autorizația de construire pentru One Lake District, o dezvoltare rezidențială sustenabilă de amploare cu 2.076 de apartamente, situată pe malul lacului Plumbuita. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Lake District este de 337,7 milioane de euro. 

Ansamblul rezidențial, compus din nouă clădiri, va fi dezvoltat pe opt hectare de teren și va asigura rezidenților diverse facilități, de la locuri de parcare și spații comerciale, la servicii pentru relaxare, sport și educaționale pentru copii. În plus, în urma unui parteneriat cu Veolia România, One Lake District va beneficia de un sistem energetic geoexchange, menit să asigure energie regenerabilă tuturor locatarilor. Prin implementarea acestei soluții geoexchange, comparativ cu cea tradițională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an.

Pe lângă cele 9 turnuri rezidențiale, dezvoltarea include o clădire cu patru etaje destinată exclusiv parcărilor și încă o clădire cu 3 etaje pentru servicii educaționale și administrative. Sunt prevăzute 2.614 locuri de parcare, atât suprateran, cât și în clădirea dedicată, plus cinci spații comerciale.

„Propunem o paletă diversificată de servicii special concepute pentru rezidenți, precum și unități rezidențiale variate, de la studiouri, la apartamente cu 1, 2, 3 camere sau duplexuri. Ansamblul se înscrie în linia dezvoltărilor One United Properties care vizează și segmentul mediu și mediu-superior, iar prețurile de vânzare pornesc de la aproximativ 85.000 de euro”, spune Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties.     

One Lake District va avea o suprafață totală construită de peste 250 de mii de metri pătrați și va fi construit în trei faze de dezvoltare, fiind estimat a fi livrat la finalul anului 2026.