FacebookTwitterLinkedIn

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar de proiecte sustenabile One United Properties a anunțat că a încheiat contracte de închiriere pentru 103.400 mp din ianuarie 2020 până în prezent. Cifra reprezintă 25% din volumul total de tranzacții de relocare înregistrate la nivelul global al pieței din București, în perioada 2020 – 2022 (trimestrul 2), dovedind că One United Properties are o creștere susținută nu doar în sectorul rezidențial, ci și în cele office și comercial. 

„Faptul că One United Properties a atins 103.400 mp GLA deja închiriați, într-un context care a adus numeroase provocări, confirmă încă o dată strategia pe care am adoptat-o în privința segmentului imobiliar și încrederea că spațiile de lucru contemporane au nevoie de schimbare.”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

În prezent, din portofoliul de birouri al dezvoltatorului se înscrie clădirea One Tower, care face parte din dezvoltarea mixtă One Floreasca City și care a atins un grad de închiriere de 100%, devenind sediul unor companii precum CBRE, Sanador, Saint Gobain, CMS, Altius, McCann România și altele. 

Tot în proporție de 100% este ocupată și clădirea One Herăstrău Office, unde au închiriat spații Techventures Bank, Stratulat, Dr. Reddys, DaaS, Skin Expert, Evo Pharm și alții. 

One Cotroceni Park Office avea în august 2022 contracte de închiriere încheiate pentru 83% din spațiile de birouri și comerciale din Faza 1 și 50% din Faza 2, aici avându-și sediile deja companii mari precum Superbet, DB Cargo, FORD, Siemens Energy, Caroli, Rehau și altele.

În ceea ce privește componenta comercială, dezvoltatorul a bifat câteva achiziții importante în ultimul an. A preluat pachetul majoritar de acțiuni al renumitului centru comercial Bucur Obor, pentru valorificarea și creșterea ponderii profiturilor din chirii în profiturile totale ale companiei. 

De asemenea, recent a achiziționat One Victoriei Plaza, în contextul în care cererea pentru spații de birouri de calitate continuă să crească în București. Tot anul acesta, investitorul a achiziționat și fosta hală Ford din cartierul Floreasca, pe care intenționează să o restaureze integral și să o transforme într-un spațiu de retail denumit One Gallery, parte integrantă a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City.

În urma achizițiilor de mai sus, portofoliul comercial al Grupului va ajunge la o suprafață brută închiriabilă de aproape 190.000 mp până la sfârșitul anului, din care portofoliul de birouri va fi de 148.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2.