FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a achiziționat un teren de 44.863 mp pe Șoseaua Progresului, în Sectorul 5 al Capitalei, pentru a dezvolta acolo un nou proiect mixt, One Cotroceni Towers. Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro. Proiectul va avea o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro și va cuprinde cele mai înalte turnuri rezidențiale din București.

„Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unități au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienților cu venituri medii și medii superioare”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties. 

Componenta rezidențială va cuprinde 1.296 de unități dispuse în cinci turnuri, dintre care două de 33 de etaje, alte două turnuri de 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. 

Turnurile rezidențiale vor fi conectate la nivelul parterului și primului etaj și vor include spații comerciale, precum o sală de sport cu piscină, piețe alimentare, restaurante, afterschool și alte servicii. Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane. 

În plus, dezvoltarea mixtă va include și o clădire de birouri de sine stătătoare, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III, după ce primele două faze au un GLA cumulat de 81.000 mp. Această clădire va fi construită pentru închiriere și va crește veniturile recurente ale companiei din chiriile pentru spațiile de birouri. 

Opțiunile de achiziție a apartamentelor includ cinci rate egale de 20% plătite pe durata construcției, un avans de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare sau o opțiune cu discount în cazul plății integrale anticipate. Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Dezvoltarea mixtă va fi livrată în trei faze, iar data de finalizare integrală este estimată pentru anul 2027. Proprietatea dispune deja de autorizație de construire legală și valabilă, ceea ce va permite introducerea rapidă pe piață.  

După finalizarea integrală, în One Cotroceni vor locui aproape 2.200 de familii, iar proiectul va avea peste 40.000 mp de spații comerciale și birouri mici, aproape 140.000 mp de spații de birouri de închiriat, precum și 4.200 de locuri de parcare subterane.