FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar de proiecte mixte One United Properties a anunțat închiderea operațiunii de majorare a capitalului social și atragerea a 253,7 milioane de lei. Procesul a constat în două etape: prima, în care acționarii existenți au subscris pe baza drepturilor de preferință și cea de-a doua etapă, cu noi investitori care au participat la plasamentul privat. Prețul final per acțiune pentru ambele etape a fost stabilit la 1,25 lei.

„Suntem încântați de rezultatul operațiunii de majorare a capitalului social – cea mai mare realizată vreodată de un emitent listat la bursă, pe care am derulat-o cu succes într-un context global cu multe provocări, la un preț care este atractiv atât pentru noii investitori, cât și pentru companie”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties. 

„Strategia noastră pentru următoarele 12 luni rămâne una ambițioasă, cu focus pe opt noi tranzacții. Aceste noi acorduri vor susține pipeline-ul de dezvoltare al companiei pentru următorii șase până la opt ani”, a adăugat el. 

Noul capital va fi investit cu prioritate în dezvoltări rezidențiale noi, situate în principal în București. Compania își propune să investească acest capital în zece noi dezvoltări. Primele acorduri, pentru două locații în București, au fost deja semnate în iulie 2022. Dezvoltările care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat în sectorul 2 al Capitalei, care va conține aproximativ 200 de apartamente în clădiri cu regim redus de înălțime, precum și One Herăstrău City, situat în sectorul 1 al Bucureștiului, unde dezvoltatorul intenționează să construiască 900 de apartamente în cadrul a șapte turnuri înalte. Acordurile pentru restul de opt noi dezvoltări sunt estimate a fi semnate în următoarele 12 luni.

La finele lui mai 2022, One United Properties a pre-vândut 84% ​​din unitățile rezidențiale disponibile în dezvoltări viitoare, planificate a fi recepționate între 2022 și 2023: One Floreasca Vista, One Timpuri Noi, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula și One Cotroceni Park. Prin urmare, compania urmează să primească de la clienții săi, în următoarele 18 luni, 163,6 milioane de euro. 

Pe 22 august 2022, One United Properties va raporta rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2022, inclusiv cifrele de vânzări actualizate pentru primul semestru al anului.

Această operațiune a fost a cincea majorare de capital pentru One United Properties. Totodată, a reprezentat cea mai mare majorare de capital social realizată vreodată de un emitent deja listat pe Bursa de Valori București, în care veniturile au fost atrase pentru dezvoltarea companiei. Prima etapă a operațiunii de majorare a capitalului a fost intermediată de BRK Financial Group, iar plasamentul privat de Raiffeisen Bank International și UniCredit, în calitate de Joint Bookrunners, și Swiss Capital, în calitate de Co-Bookrunner.