FacebookTwitterLinkedIn

Finanțarea de 50 de milioane de euro obținută de One United Properties reprezintă un credit de investiții pentru costurile de dezvoltare a clădirii „verzi” de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City care conține și o componentă rezidențială, One Mircea Eliade. Finanțarea este acordata pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate.

„Suntem bucuroși că prin această operațiune primim votul de încredere al unei importante instituții financiare internaționale, o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile și durabile, la standarde internaționale, pentru piața din România. Este o acțiune importantă și totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Clădirea de birouri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare Leed de pe piața românească, Leed v4 Core & Shell la nivel Platinum și este pregătită să fie certificată Well Health and Safety, fiind una dintre primele clădiri sănătoase (”healthy building”) din România.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect care reprezintă o investiție majoră în sectorul construcțiilor din România în mijlocul pandemiei, ceea ce va spori oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în București. Suntem deosebit de încântați să observăm că dezvoltatorul a fost premiat în repetate rânduri pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să îl susținem și promovăm ca instituție de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București. Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliarde de euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+.