FacebookTwitterLinkedIn

La începutul lunii iunie, proprietarul lanțului de stații de carburant Eldomir a inaugurat Alma Health & Spa Retreat, un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente și centru de sănătate ultramodern, plajă privată și piscine.  

Situat în stațiunea Lacu Sărat din județul Brăila, resortul l-a costat pe omul de afaceri Vasile Dogărescu 20 de milioane de euro, iar construcția acestuia a durat trei ani și jumătate.

Întregul concept al resortului include mai multe puncte de interes, printre care hotelul în sine și spațiile de cazare, zona de tratamente și revigorare medicală, zona de conferințe și evenimente, cele 6 restaurante și plaja cu ieșire la Lacu Sărat.

Pe partea de cazare și servicii, resortul dispune de 185 de camere, 6 restaurante cu specific diferit, de la mâncare tradițională românească, la mâncare pescarească specifică zonei, mâncare cu specific internațional, dar și o zona de self-service pentru oaspeți. Totodată, resortul are și 3 baruri, dintre care două la plajă și unul în interiorul hotelului. Capacitatea pentru evenimente este de până la 1000 de persoane.

„ (…) Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro și am ajuns în punctul final la o investiție totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca această investiție să fie un nou punct “zero” pe borna kilometrică a stațiunii Lacu Sărat și să atragă și alți investitori cu viziune. Avem în jur de 100 de colegi, majoritatea din zona județului Brăila sau a orașelor limitrofe și ne dorim să devenim un punct de referință în ospitalitatea românească. Feedback-ul din piață a fost excelent și ne bucură căldura și interesul cu care a fost primit proiectul nostru”, a declarat Vasile Dogărescu, proprietar al grupului de companii Eldomir.

Prețul unei nopți de cazare începe de la 575 lei / noapte cameră dublă cu micul dejun inclus și acces la plaja privată, locul de joacă pentru copii și facilitățile wellness.

Elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de centrul de tratament dispus pe o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărată și săli de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona de wellness ce include piscina interioară cu apă dulce, jacuzzi, saline, saune, Hammam, duș Vichy și camere de terapii și masaj.

Alma Health & Spa Retreat include și o plajă privată cu 1000 de șezlonguri, dar și un aquapark cu 5 tobogane cu apă, 3  piscine, dintre care una cu apă sărată din Lacul Sărat, una  cu apă dulce și una pentru copiii de până la 3 ani. Este prima plajă cu ieșire la Lacul Sărat renovată și gândită la standarde occidentale.

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din țară, tratamentul cu acest namol, numit și elixirul negru, fiind ideal în ameliorarea unei lungi liste de afecțiuni, cum ar fi cele reumatologice, dermatologice, inflamatorii, ginecologice, endocrine, afecțiuni respiratorii și ale sistemului nervos central, stări post-traumatice, stres, suprasolicitare, sedentarism și alimentație.