FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de lactate Olympus investește peste 40 milioane de euro în construcția unui centru logistic la Hălchiu, în județul Brașov. Noul hub face parte din strategia de dezvoltare a Grupului Hellenic Dairies în România și regiune.

Centrul logistic se află în faza de construcție, urmând să fie pus în funcțiune etapizat, începând cu luna ianuarie 2024, a anunțat compania.

Până la finalul anului viitor, acesta va fi complet funcțional și integrat cu fabrica de lactate deținută de companie în imediata vecinătate.

Hub-ul din Brașov va avea rolul de eficientiza procesele de depozitare și logistică, reducând, totodată, consumul de energie.

Acesta va deservi piața locală, precum și toate țările în care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate în România, printre care Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia.

Centrul va avea o suprafață construită de peste 13.500 de metri pătrați și un depozit automatizat de aproximativ 6.000 de metri pătrați.

Odată finalizată investiția, acesta va fi unul dintre cele mai mari depozite frigorifice de tip high-bay din România, cu o capacitate de peste 32.000 de paleți.

Fabrica de lapte de la Hălchiu, din județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiții greenfield de peste 55 milioane de euro.

În cei 12 ani de activitate, investițiile totale ale Olympus în această unitate au depășit 140 milioane de euro. Grupul Hellenic Dairies are operațiuni în 47 de ţări.