FacebookTwitterLinkedIn

Intrarea în ciclul de învățământ superior aduce cu sine multe schimbări. Cursurile își schimbă structura, se specializează, așteptările profesorilor diferă de cele din ciclul anterior. Managementul clasei devine al grupei, care se subordonează managementului seriei: în acest caz, chiar și interacțiunile cu colegii se modifică semnificativ. Vorbim despre o dinamică cu totul nouă – rămâne ceva neschimbat, oare? Nici măcar obiectele de birotică. 

Este de înțeles: împărțirea materiei în cursuri și seminare îți cere să te organizezi în cu totul alt mod. Caietele zise studențești sunt adesea înlocuite de mape sau bibliorafturi și te vei confrunta cu o abundență de agrafe și capse, pe care nici n-ai fi bănuit în liceu că le vei folosi într-o asemenea măsură. Te întrebi, ca viitor student, de unde ar fi cel mai bine să începi; cum să-ți organizezi biroul și ce să iei cu tine, zi de zi? 

Îți venim în ajutor cu câteva recomandări, totul pentru ca experiența ta de boboc în facultate să fie ușoară de la bun început: 

Mapele și bibliorafturile 

Le-am menționat și înainte, iar acum e momentul să dezvoltăm subiectul. Mapele și bibliorafturile reprezintă obiectele esențiale ale studentului, atât la cursuri, cât și acasă, când pregătești examenele. Este mult mai ușor să numerotezi fiecare curs și fiecare seminar în parte și să-i rezervi un spațiu în biblioraft decât să utilizezi caietele – până la finalul semestrului, vei fi schimbat cel puțin trei. În acest fel, vei avea toate informațiile utile într-un singur loc. Sigur, sesiunea e grea, dar nu este atât de grea când ai resursele potrivite.  

Capsatoarele

Poate că în acest moment, nu vezi neapărat importanța pe termen lung a capsatoarelor. Dar fii avertizat: îți vor trebui de multe și foarte multe ori. De fiecare dată când va trebui să multiplici un material stufos, capsatorul e cea mai ușoară metodă de-a te asigura că toate paginile sunt în ordine și nu riscă să se piardă. Mic și ușor de uitat cum este, acest instrument a salvat numeroși studenți de-a lungul timpului. 

Clipboardurile 

Din aceeași familie cu mapele și bibliorafturile, clipboardurile au avantajul unic de a fi ușor de transportat. Așadar, atunci când te așteaptă o zi lungă, petrecută aproape în întregime pe băncile facultății, îți recomandăm să te înarmezi cu un clipboard rezistent.

Marker, highlighter 

Studiul din facultate, fie că este pentru seminarul din ziua următoare, fie pentru sesiune, necesită asimilarea în timp scurt a unei cantități considerabile de informație. Pedagogii recomandă învățarea conform anumitor strategii mnemotehnice (care facilitează memorarea). Cea mai la îndemână și mai eficientă este cu siguranță sublinierea informațiilor de mare importanță. Îți recomandăm să cumperi markere în culori diferite: poți folosi o anumită culoare pentru o materie specifică. În acest fel, vei face apel rapid la memoria vizuală și informația se va fixa imediat! 

În concluzie, orice nou început reprezintă o provocare, care vine la pachet si cu stres, dar dacă te înarmezi cu voință și cu instrumentele necesare, poți să treci cu bine peste perioada de tranziție. Cumpărând produse de papetărie și birotică potrivite nevoilor studențești, ai parcurs cel puțin jumătate din drumul către succes.