Cautare
, Contributor

Tech |
|

O nouă aplicație pe mobil le amintește oamenilor să păstreze distanța socială

O nouă aplicație mobilă menită să ajute persoanele să mențină  distanța socială a fost dezvoltată în Marea Britanie.
 aboneaza-te
distantare sociala coronavirus covid19

Aplicația utilizează ultrasunete pentru a monitoriza distanța dintre dispozitive și se află în prezent într-o perioadă de probă. Ea este testată de 1.000 de angajați ai unei companii feroviare din Marea Britanie, relatează Euronews.

Aplicația pe bază de Bluetooth se numește „Mind the Gap”, o frază familiară pentru milioane de navetiști din metroul londonez. Ea funcționează prin emiterea unui bip distinctiv atunci când un utilizator se apropie prea mult de un altul. Sunetul este urmat de apariția cuvântului „precauție” pe ecran.

Ideea a fost dezvoltată de o companie de start-up tehnologic pentru a fi utilizată împreună cu alte măsuri COVID-19.

„Vrem doar să ne reamintim că ne putem conecta în continuare, deși cu o mică distanță pentru a ne asigura că suntem în siguranță și că încă avem acel tip de interacțiune umană, fără să ne culcăm pe-o ureche având o falsă noțiune de securitate”, a explicat River Tamoor Baig, fondatorul companiei Hack Partners care a dezvoltat aplicația.

Compania a anunțat că deja a fost contactată de mai multe firme, inclusiv organizații caritabile și spitale. Dar, din moment ce aplicația nu este încă disponibilă pe magazinele de aplicații Apple sau Google, nu poate fi accesată cu ușurință de grupuri mai mici. Însă este posibil ca acest lucru să se schimbe în următoarele săptămâni.

Potrivit dezvoltatorilor, aplicația nu urmărește mișcările oamenilor și nu stochează niciun alt tip de date, în condițiile în care alte aplicațiile ce folosesc date de localizare sau Bluetooth pentru a se conecta la  alte telefoane au fost întâmpinate cu critici din partea celor preocupați de confidențialitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii