FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul taiwanez de baterii ProLogium Technology Co a selectat patru țări europene – Franța, Germania, Polonia și Regatul Unit – pentru o fabrică de baterii cu litiu în stare solidă de 8 miliarde de dolari, a anunțat luni firma de consultanță Accuracy, potrivit Reuters.

ProLogium a desemnat Accuracy să găsească o locație pentru unitatea de producție, care ar urma să aibă o capacitate de 120 GWh și mii de angajați.

Fabrica va fi construită în următorul deceniu. Firma de consultanță nu a oferit un termen limită pentru decizia ProLogium cu privire la amplasarea fabricii.

Bateriile în stare solidă ar putea schimba jocul pentru vehiculele electrice, deoarece ar trebui să poată stoca mai multă energie, să se încarce mai rapid și să ofere o siguranță mai mare decât bateriile lichide cu litiu-ion, ajutând la accelerarea trecerii de la mașinile alimentate cu combustibili fosili.

Anul trecut, ProLogium a strâns 326 de milioane de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare care a inclus investiții de la Primavera Capital Group, SoftBank China Venture Capital și altele.