Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

O companie din Grupul Banca Transilvania a devenit acționar al Pago, o aplicaţie de plăți

BT Investments, o companie din Grupul financiar Banca Transilvania, a devenit acţionar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicaţiei de plăți Pago. Procentul preluat și valoarea tranzacției n-au fost anunțate.
 aboneaza-te
banca transilvania

Timesafe este dezvoltatorul Pago, aplicaţie destinată gestionării şi plăţii facturilor de utilităţi, încărcării electronice a cartelelor preplătite şi plata rovinietelor. Prin Pago poate fi efectuată plata tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont, putând conecta conturile online sau scana codul de bare de pe facturile a peste 40 de furnizori de utilităţi. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Banca Transilvania şi Mastercard.

Parteneriatul cu Banca Transilvania ne va permite să accelerăm dezvoltarea aplicaţiei Pago. Investiţia va fi folosită în special pentru dezvoltările tehnice ale produsului şi pentru adăugarea de noi furnizori şi noi tipuri de plăți, în beneficiul utilizatorilor noştri”, a spus Adrian Cighi, cofondator al Pago.

Tranzacţia a fost intermediată de BT Capital Partners, cel mai mare broker de retail din România și altă companie membră a Grupului BT, şi de casa de avocatură DLA Piper.

Această investiţie, fiind vorba de un start-up, este o premieră pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. Este încă un pas pe care BT îl face pentru susţinerea antreprenorilor şi încurajarea digitalizării”, a spus Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Surpriză în sistemul bancar: dominația BCR se poate clătina. Banca Transilvania anunță că poate prelua Bancpost, până la finalul lunii octombrie

Anunțul nu este însă cel așteptat. Pe 15 septembrie, după câteva luni de zvonuri, Banca Transilvania a confirmat că se află în negocieri pentru achiziţionarea Bancpost, estimând finalizarea negocierilor pentru finalul lunii octombrie. Dar nu a mai revenit cu detalii de-atunci.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Dacă noua achiziție a BT se finalizează, atunci, după mai bine de zece ani, pentru dată, se ascute lupta pentru primul loc în sistemul bancar românesc. Pe primul loc între băncile din România, în funcție de active, se afla, la finele anului trecut, Banca Comercială Română. Cu active în valoare de 64,068 miliarde de lei, aceasta avea o cotă de 16,28% din piața bancară, în urcare de la 15,8%, în anul anterior, potrivit raportului Băncii Naționale a României pe anul 2016.

Profitul net al Băncii Transilvania a crescut cu 8% în primul semestru, la 496 milioane lei. Ciorcilă: Derulăm un program complex de tehnologizare si digitalizare

BT a reușit să urce, anul trecut pe locul al doilea. Cu active în valoare de 51,776 miliarde de lei, instituția bancară cu sediul la Cluj-Napoca avea o cotă de piață de 13,15%, în creștere de la 12,6%. Activele BT au ajuns la 53,2 miliarde lei, la finele primului semestru al acestui an, în creștere de la 51,94 miliarde de lei, la aceeași dată a anului trecut.

Pe locul al treilea al sistemului bancar românesc a coborât, anul trecut, după ce ani buni a fost tradițional locul al doilea, BRD – Groupe Société Générale. Aceasta avea o cotă de piață de 12,87%, la active de 50,657 miliarde de lei, ușor redusă față de 2015, când a fost de 13%. Aceasta coborâre a fost cea mai mare surpriză a anului trecut, în sistemul bancar românesc.

Profitul net al Băncii Transilvania a scăzut în 2016, însă a rămas pe plus, la venituri în creștere. Ciorcilă: „Suntem interesați de achiziții”

Bancpost a ocupat, anul trecut, locul al nouălea în sistemul bancar românesc, cu o cotă de 2,96%, datorită activelor estimate la 11,656 miliarde de lei. Astfel, cumulat, BT și Bancpost reprezentau 16,11% din piața bancară, anul trecut, fiind extrem de aproape de locul întâi, ocupat de BCR.

Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania: Urmărirea oportunităților de consolidare BT prin achiziții

Activele sistemului bancar din România, format din 37 de bănci, au cumulat o valoare de aproape 393,648 miliarde lei, la finele lunii decembrie 2016, cu aproximativ 6,65% peste nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior. De asemenea, acestea au obținut un profit cumulat de 4,3 miliarde de lei, în ușoară scădere, comparativ cu finele anului 2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii