FacebookTwitterLinkedIn

Divizia imobiliară a grupului Nusco s-a concentrat, în 2022, pe livrarea fazei 1A din ansamblul Nusco City, cu primele 310 unități rezidențiale. În prezent, compania este pe punctul de a livra faza 1B cu alte 312 apartamente, proces care se va încheia în următoarele luni, după cum declară Bogdan Iliescu, Director Comercial la Nusco Imobiliara pentru Forbes.

“Suntem în procesul de obținere a documentației finale pentru a semna cu clienții noștri contractele finale de vânzare-cumpărare. Luând în considerare toate evenimentele care au avut loc în anul 2022, media vânzărilor a fost foarte bună. Acest lucru ne oferă toată încrederea să începem noua fază a proiectului Nusco City, precum și proiectul de vile din zona Tunari, Nusco Homes”, a precizat Bogdan Iliescu. 

Investitorul a anunțat că va investi peste 30 de milioane de euro în dezvoltarea Nusco Homes, ansamblu de 121 de vile care beneficiază de un teren de 50.000 de mp. Acesta va fi dezvoltat în două faze. Prima fază, cu 52 de vile, are ca termen de finalizare Q2 2024, iar întregul proiect va fi gata de livrare la finalul anului 2025.

Tot anul trecut, compania a început să lucreze la conceptul de dezvoltare al platformei Pipera, care cuprinde o nouă fază rezidențială cu peste 800 de apartamente, plus componente de birouri și comercial. 

“Anul 2022, putem să spunem că a fost anul provocărilor. Activând, în principal, pe segmentul rezidențial, orice mic șoc care apare în piață, aduce imediat o serie de repercusiuni. În 2022, am avut parte de multe astfel de provocări: război, inflație, creșteri majore de dobânzi la credite de achiziție, astfel că de fiecare dată a fost necesar să analizăm bine și să ne poziționăm cât mai bine față de fiecare nouă situație în care se afla piața”, a spus Bogdan Iliescu.

În condițiile scumpirii creditării, o mare parte a clienților finali ai proiectelor Nusco au apelat la rezervele lor de cash. “În ultima parte a anului 2022, am văzut o creștere a clientului investițional care a dorit să își securizeze veniturile și rezervele de cash. În acest moment, avem o listă de clienți care ne așteaptă să lansăm noua dezvoltare”, explică reprezentantul Nusco Imobiliara.

În ceea ce privește portofoliul de clădiri de birouri, grupul deține trei clădiri care sunt “aproape de full occupancy”. Potrivit lui Bogdan Iliescu, anul trecut clienții și-au menținut suprafețele de birouri închiriate.