FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut, numărul celor care au ales să ofere angajatelor carduri cadou a fost în creștere cu 58% comparativ cu 2022. De asemenea, numărul femeilor care l-au primit a crescut cu 37% comparativ cu anul precedent, arată datele Up România.

Cu ocazie Zilei Internaționale a Femeii, angajatele din companii pot primi până la 300 de lei prin cardul cadou, sumele alocate nefiind supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale. 

Sumele încărcate pe cardurile cadou, de Ziua Femeii, sunt cheltuite în mai puțin de o lună de la alimentare, iar cele mai multe dintre beneficiare aleg să se răsfețe în saloanele de înfrumusețare, să-și reînnoiască garderoba sau să cumpere articole pentru copii, arată Up România.

În ceea ce privește distribuția geografică, cele mai multe angajate sunt din București și Ilfov (22%), Argeș (7%), Bacău (6%) și Bihor (5%), arată aceeași analiză Up România. Ierarhia companiilor care au acordat tichete cadou de 8 Martie în 2023 plasează pe primele locuri industrii precum cea textilă, urmate de comerț și de servicii. De altfel, numărul IMM-urilor care au oferit acest avantaj a crescut cu 72% față de 2022. 

„Vedem o creștere atât în numărul companiilor care aleg să ofere tichete cadou în format electronic de 8 Martie, cât și în valoarea totală alocată”, declară Elena Pap, director regional Up Group (România, Moldova, Bulgaria și Grecia).

Sumele pot fi folosite într-o o rețea de parteneri, magazine online și fizice, din domenii variate precum: modă, accesorii, cosmetice, divertisment sau restaurante.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.