Cautare
, Contributor

Tech |
|

Numărul atacurilor cibernetice de tip DDoS a scăzut în trimestrul IV al anului trecut. Care sunt motivele

Numărul atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS) a scăzut în trimestrul IV al anului trecut, pe măsură ce fenomenul de criptominare a luat amploare.  
atac cibernetic

Potrivit datelor centralizate de compania Kaspersky, atacurile de tip Distributed Denial of Service (DDoS) au scăzut cu 31% în trimestrul IV al anului trecut, comparativ cu intervalul anterior.

Această scădere poate fi legată de interesul tot mai mare pentru criptominare. (…) În consecinţă, infractorii cibernetici ar fi trebuit să <reprofileze> unele botnet-uri, astfel încât serverele C&C, care sunt utilizate în mod obişnuit în atacurile DDoS, să poată reface dispozitivele infectate şi să-şi folosească puterea de calcul pentru a mina, în schimb, criptomonedele“, susțin experţii în securitate cibernetică.

Cu toate acestea, numărul atacurilor cibernetice DDoS din ultimul trimestru al anului 2020 a crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului 2019, scrie Agerpres.

De-a lungul anului 2019 şi la începutul anului 2020, numărul persoanelor care făceau cryptomining era în scădere, însă, din luna august, fenomenul a luat amploare, arată statisticile companiei Kaspersky Security Network.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii