FacebookTwitterLinkedIn

Numărul abonamentelor 5G a ajuns în trimestrul al doilea la 690 de milioane la nivel global, iar numărul abonamentelor de servicii mobile s-a ridicat la aproximativ 8,3 miliarde, potrivit datelor furnizate de Ericsson.

Cea mai semnificativă creștere a numărului de abonamente a fost înregistrată în China (+10 milioane), urmată de India (+7 milioane de abonamente) și Indonezia (+4 milioane).

În intervalul analizat, numărul abonamentelor 4G a crescut până la aproximativ 5 miliarde, reprezentând 60% din totalul abonamentelor globale de servicii mobile.

Totodată, numărul abonamentelor mobile care includ servicii de broadband s-a majorat cu 6%, ajungând la 7,2 miliarde, și reprezintă, în prezent, 86% din numărul total de abonamente mobile.

Traficul de date în rețelele mobile a crescut cu 39%, până la 100 exabytes lunar, în perioada cuprinsă între trimestrul al doilea al anului trecut și trimestrul al doilea al anului curent.

Pe termen lung, creșterea traficului este determinată atât de creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și de creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video.

Totodată, în perioada indicată, numărul deținătorilor unici de abonamente mobile era de 6,1 miliarde, diferența dintre numărul de abonamente și numărul de abonați fiind înregistrată pe fondul abonamentelor inactive, deținătorilor de dispozitive multiple și/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri.