FacebookTwitterLinkedIn

Camera de Comerț Olandezo-Română (NRCC) consideră că aderarea României la spațiul Schengen ar fi benefică pentru economia locală.

Camera a fost înființată în 2006 pentru a consolida relațiile economice bilaterale dintre Țările de Jos și România și reprezintă aproximativ 170 de membri, de la mari multinaționale, la IMM-uri.

”Suntem mândri că facem parte din societatea românească. În opinia noastră, aderarea la Schengen ar fi benefică pentru economia românească, aducând un potențial suplimentar de creștere și o integrare mai eficientă în lanțurile de aprovizionare europene. În acest sens, NRCC așteaptă cu interes rezultatul procesului de luare a deciziilor politice”, a anunțat organizația.

Olanda a fost constant unul dintre cei mai mari investitori străini din România.

La sfârșitul anului 2021, într-un clasament pe baza țării de origine a investitorului final, Țările de Jos s-au plasat pe locul al șaselea, cu investiții străine directe de 4 miliarde euro.

În același timp, valoarea totală a comerțului bilateral dintre România și Olanda a atins un nivel de aproximativ 6,5 miliarde euro.

”Misiunea NRCC este de a sprijini și promova comunitatea de afaceri olandeză-română. Întrucât Olanda are o economie deschisă, comunitatea de afaceri olandeză-română înțelege pe deplin beneficiile economice ale unei piețe interne europene eficiente și salută pașii suplimentari în această direcție”, potrivit sursei citate.