FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, după procesarea solicitărilor primite de la medici, Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Maternitatea Giulești,  Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Malaxa, Maternitatea Cantacuzino, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, Spitalul Universitar de Urgență București și Centrul de  Urgențe Stomatologice pentru Copiii din București primesc echipamente și aparatură medicală în valoare de 25.000 de Euro.

Persoanele fizice şi juridice care vor sa ajute pot dona aici sau pe Bursa Binelui aici.

Pentru a veni în sprijinul medicilor, au fost achiziționate 60 de termometre no touch, echipamente de protecție, o unitate de control completă pentru masă de reanimare, o sondă pentru ecografie și un aparat de nebulizare.

Până în acest moment, 35 unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 139.625 de echipamente și materiale medicale indispensabile.

„Medicii români sunt astăzi în prima linie a luptei contra CoronaVirus. Ei au nevoie de tot sprijinul nostru pentru salva vieți și a-și proteja propria sănătate.”, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România,

În vremuri mai puțin bune, suntem mai puternici dacă ne susținem și acționăm responsabil în spiritul binelui general, al întregii comunități.

În data de 17 martie, Salvați Copiii a creat Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru protejarea medicilor și pacienților.

Donează şi tu!

În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua echiparea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

  • -Spitalul Județean Cluj-Napoca – Neonatologie I
  • -Spitalul Județean Cluj-Napoca – Neonatologie II
  • -Spitalul Județean Cluj-Napoca – Secția ORL
  • -Spitalul Grigore Alexandrescu – Secția ORL
  • -Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București.

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 605.525 euro, din care, 512.801 euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market Romania, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 92.724 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele juridice şi fizice care vor sa ajute pot dona aici.