FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Județean Iași a dat undă verde noului proiect cu privire la asigurarea securităţii aeroportului din Iaşi, un proiect în valoare de 10 milioane de lei, care presupune, printre altele, montarea de camere cu radar şi instalarea de fibră optică senzitivă de-a lungul gardului aerogării.

Într-o postare a directorului interimar al aeroportului ieșean pe pagina sa de Facebook se menționează că acest proiect reprezintă, cităm, „ultimul tren de finanțare europeană”.

„Proiectul de asigurare a securităţii perimetrale a aeroportului a fost astăzi ( n.red. – marţi) aprobat în Consiliul Judeţean. Valoarea lui este de 10 milioane lei și include sistem de televiziune cu circuit inchis, camere cu radar, cu laser, PTZ (Pan-Tilt-Zoom) și fibră optică senzitivă pentru asigurarea integrităţii gardului perimetral, lung de 9,2 km, precum şi detectarea intruziunilor în zona aeroportuară”, a transmis Romeo Vatră.

Potrivit acestuia, cofinanţarea aeroportului va fi de 168.000 de lei. Săptămâna trecută, Romeo Vatră a anunţat că EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei, sumă care reprezintă contribuţia aerogării ieşene pentru a primi finanţarea europeană necesară construirii unui nou terminal, scrie news.ro.

În urmă cu două săptămâni a fost aprobată şi finanţarea europeană pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului Iaşi, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 447 de milioane de lei.

Noul terminal T4 al aeroportului din Iaşi va avea trei niveluri, respectiv subsol, parter şi etaj, suprafaţa totată desfăşurată fiind de 31.210 metri pătraţi. Toate zborurile externe vor fi procesate aici, iar terminalul actual T3 va fi reconfigurat pentru zboruri interne.