FacebookTwitterLinkedIn

Peste 2,7 milioane de persoane din nordul Angliei se află în izolare după ce au fost impuse noi restricții cu privire la pandemia de coronavirus, deși numărul de cazuri noi nu a crescut, informează The Telegraph. Oamenii locuiesc în cartiere în care s-au înregistrat mai puțin de 4 cazuri confirmate în ultimele 14 zile.

În prezent, aproape 4,5 milioane de persoane din Greater Manchester, Bradford, Blackburn și alte zone nu au voie să organizeze întâlniri în spații închise care implică persoane din diferite gospodării. Această regulă vine după ce ultimele rapoarte au arătat că infectările cu coronavirus au atins cifre îngrijorătoare în anumite părți din Lancashire și Yorkshire, determinându-l pe primul ministru să ia „măsuri imediate” pentru siguranța cetățenilor.

Pe de alta parte, conform celor mai recente date publicate de Public Health England (PHE), 357 din cele 553 de cartiere afectate  de lockdown au înregistrat mai puțin de patru cazuri în ultimele două săptămâni.

Trafford și Blackburn sunt cele mai afectate zone, de vreme ce 68% și  respectiv 67% din cartiere înregistrează rate semnificative de infectare cu noul virus.