FacebookTwitterLinkedIn

Actorul Robert de Niro își deschide un hotel la Marea Neagră și încă unul în capitala țării vecine, prin intermediul Nobu Hospitality, care își extinde prezența în Bulgaria cu două hoteluri noi în Sofia și Varna.

Brandul de hoteluri și restaurante de lux se aventurează în Balcani – chiar foarte aproape de România – cu Nobu Hotel and Restaurant Sofia și Nobu Hotel and Restaurant Varna. Lanțul de ospitalitate cunoscut pentru combinația sa de lux și design instinctiv, continuă de altfel să se extindă la nivel global. În 2024, Nobu a anunțat deschiderea de alte noi hoteluri în Toronto, Atlantic City și New Orleans, fiecare cu un design unic și servicii de înaltă calitate. Un alt Nobu Hotel and Restaurant a fost anunțat și la Ho Chi Minh; acesta marchează a 40 – a proprietate a mărcii și a doua deschidere în Vietnam, după anunțul Nobu Hotel, Restaurant and Residences Danang – primul proiect rezidențial Nobu din Asia de Sud-Est.

Fondată în 1994 de Nobu Matsuhisa, Robert De Niro și Meir Teper, rețeaua Nobu Hospitality și-a deschis primul hotel în 2013 în Las Vegas. De atunci, portofoliul mărcii a crescut pentru a include astăzi 38 de hoteluri și 12 proiecte rezidențiale în întreaga lume.

Actorul Robert De Niro este unul dintre fondatorii lanțului Nobu Hospitality, alături de chef-ul celebru Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa și producătorul de film Meir Teper. Legătura lui De Niro cu Nobu a început în anul 1987, când a vizitat restaurantul Matsuhisa din Beverly Hills și a fost impresionat de bucătăria inovatoare a lui Nobu Matsuhisa.

Actorul l-a abordat pe Matsuhisa cu ideea de a deschide un restaurant în Tribeca, New York. Inițial, Matsuhisa a refuzat propunerea, dar De Niro a fost răbdător până în 1994, când Matsuhisa s-a simțit pregătit să accepte provocarea. Astfel, primul restaurant Nobu a fost deschis în New York City în septembrie 1994. De Niro nu este doar un investitor, ci și un ambasador al brandului, contribuind la extinderea și popularitatea acestuia la nivel mondial. Nobu este acum recunoscut nu doar pentru mâncarea sa excepțională, ci și pentru experiența unică de ospitalitate pe care o oferă clienților săi.

Cu cele mai înalte standarde de confort și facilități precum restaurantele Nobu, spații de cazare elegante și servicii personalizate, lanțul hotelier este sinonim cu eleganța supremă. Arhitectura unităților de cazare este deseori inspirată din estetica minimalistă japoneză, cu influențe locale care se reflectă în fiecare proprietate. Designerii implicați în crearea acestor spații sunt atent selectați pentru abilitatea lor de a îmbina stilul distinctiv Nobu cu elemente locale, creând astfel o experiență unică pentru oaspeți.

Situat în inima capitalei Sofia, primul hotel din Bulgaria va fi găzduit în clădirea istorică Bankers – aflată lângă Teatrul Național Ivan Vazov și înconjurată de magazine de tip boutique, galerii de artă și atracții istorice majore, în timp ce al doilea va fi situat pe plaja din Varna, oferind o experiență de lux la Marea Neagră. Cele două proprietăți sunt rezultatul unei colaborări între Nobu Hospitality, investitorul BSPF Bulgaria (parte din compania Black Sea Property, înregistrată în Isle of Man) și operatorul hotelier local GHV-Dolphins.

Inițiativa are sprijinul unor actori majori din sector, printre care Ivaylo Lefterov, Deloitte, Penkov, Markov & Partners și Paul Hastings, care contribuie la asigurarea succesului celor două proiecte ambițioase. Expansiunea lanțului de ospitalitate de lux răspunde unei tendințe în creștere a cererii consumatorilor pentru experiențe personalizate, ecologice. Nobu Hospitality a declarat că își propune să influențeze așteptările pieței de turism premium și să-și consolideze prezența în industrie prin aceste parteneriate strategice.

Foto: Profimedia (Cover), Nobu Hospitality