FacebookTwitterLinkedIn

Remus Daniel Nițu (42 de ani) controlează compania Damila din Vâlcea, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse metalurgice și materiale de construcție din Sudul țării, cu afaceri de peste 60 de milioane de euro, anul trecut. Din decembrie, omul de afaceri ocupă și un fotoliu de senator.

Potrivit declarației de avere completată la sfârșitul anului trecut și postată pe site-ul Senatului, omul de afaceri a moștenit în anul 2000 două terenuri și o casă de locuit, proprietăți din care deține 3/16. Nu deține însă în nume personal o altă locuință și nici vreun autovehicul.

În calitate de director general al companiei pe care o controlează (n.red- Damila SRL Măciuca), omul de afaceri a încasat în 2011 un salariu net de 16.400 de lei, iar în calitate de unic asociat a primit în același an dividende în valoare de 252.000 de lei net.

Citeste aici despre afacerile parlamentarilor romani:

Compania Damila SRL este importator direct și distribuitor autorizat al unor producători renumiți de materiale de construcții și produse metalurgice din țară și din străinătate. Deține spații de depozitare de peste 150.000 de metri pătrați, în Râmnicu Vâlcea, București, Timișoara, Craiova, Drăgășani sau Slatina.

Din 2008 încoace, pe fondul crizei financiare, afacerile Damila au scăzut semnificativ.  La sfârșitul anului 2008, cifra de afaceri a companiei a urcat până la aproximativ 93 de milioane de euro, urmând să se diminueze până drastic, până la 55 de milioane de euro, în perioada 2009- 2010.

Vezi aici cum arata declaratia de avere a deputatului Sebastian Ghita: