FacebookTwitterLinkedIn

Nicușor Dan a obținut un nou mandat la Primăria Capitalei, cu 46% din voturi, conform sondajelor exit poll Curs Avangarde și Sociopol, de la finalul zilei de 9 iunie. 

Într-un discurs după anunțarea rezultatelor, Nicușor Dan a anunțat că va cere Consiliului General al Capitalei organizarea referendumului local pe teme care privesc împărțirea banilor între Primăria Capitalei și primăriile de sector.

„Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem.

Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe”, a precizat el.

Referindu-se la blocajele din trafic, Nicușor Dan a dat vina pe primarii de sector, care emit autorizații pentru construirea de blocuri, dar primarul general este apoi făcut vinovat pentru traficul auto.

El le-a cerut candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi partidelor parlamentare ca până la alegeri să fie tranşate Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane. FOTO: profimediaimages.ro