FacebookTwitterLinkedIn

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat miercuri, cu ocazia unei vizite pe un șantier unde se fac lucrări pentru modernizarea rețelei de termoficare, că bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru apă caldă și căldură, la iarnă.

Primarul general a precizat că sistemul de încălzire centralizat este cel mai performant, inclusiv pentru reducerea poluării.

Nicușor Dan: „Dacă noi am avea un sistem performant de producție, de transport și de distribuție, am putea să avem gigacaloria în loc de 860 de lei, cum e acum, ar fi 500 de lei cu TVA cu tot.

În acest moment, așa cum este situația, aceste 550.000 de apartamente, care sunt conectate la sistemul centralizat din București, reprezintă un avantaj mare pentru mediul din București, pentru calitatea aerului din București.

Este foarte important ca noi să nu încurajăm oamenii ăștia să treacă pe centrale de apartament. Deja calitatea aerului din București nu este cea mai fericită”, conform RRA.

În ultimii 30 de ani, în București, s-au reparat și înlocuit doar 100 de km din cei 1.000 de km ai rețelei de termoficare.