FacebookTwitterLinkedIn

Măsurile viitoare privind prețurile energiei vor fi comunicate după ce Ministerul Energiei şi Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) vor transmite toate datele necesare, a declarat joi Premierul României Nicolae Ciucă.

„Putem să comunicăm pe măsurile pe care le vom lua, după ce vom avea luni datele de la Ministerul Energiei şi de la ANRE. În momentul de faţă, partea de reglementare într-o piaţă liberă a energiei aş traduce-o de maniera plafonării. Dacă e nevoie să punem nişte plafoane pentru costurile de producţie şi preţul energiei e o măsură pe care PNL o susţine. Fiecare dintre aceste decizii vor putea fi luate pe datele pe care le vom primi de la instituţiile pe care le-am menţionat anterior. E absolut incorect şi nedrept să discutăm pe piaţă despre aceste măsuri care vor fi discutate în coaliţie şi cu partenerii sociali”, a declarat joi Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

La solicitarea premierului, Ministerul Energiei va prezenta pe data de 22 august situaţia programelor de investiţii în capacităţile de producţie, ale companiilor de stat şi cele din mediul privat. De asemenea, ANRE urmează să transmită Guvernului o informare cu privire la evoluţia pieţei energetice din ianuarie până în prezent.

Ministerul Energiei va transmite, până pe 31 august, și Programul de iarnă în domeniul energetic, Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie Programul de iarnă în domeniul energetic.