FacebookTwitterLinkedIn

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, în această dimineață, că „nu își va depune mandatul” de prim-ministru până când criza din Educație nu se va rezolva. De asemenea, el a făcut apel la profesori, să înțeleagă că bugetul statului nu poate fi destabilizat prin măsuri „unidirecționale”.

Nicolae Ciucă: „Astăzi ar fi trebuit să-mi depun mandatul în condiţiile în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. (…) După discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei şi aseară şi în această dimineaţă, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ.”

Nicolae Ciucă a precizat că, în zilele care urmează, va continua dialogul cu reprezentanţii greviştilor, arătându-se convins că se va ajunge la „o soluţie pentru protest. Nicolae Ciucă a menţionat că măsurile prezentate până în prezent au fost îndreptate în „în direcţia ” de a demonstra cadrelor didactice că tot ceea ce îşi asumă guvernul, va îndeplini

Ciucă a vorbit despre stabilitatea pe care guvernul pe care l-a condus până acum a sigurat-o, dar şi despre inflaţie, arătând că există premise ca până la finalul acestui an procentul acesteia să scadă la un nivel cu doar o cifră.

Nicolae Ciucă: „Am considerat că prin investiţii putem să asigurăm creşterea economică iar anul trecut absorbţia fondurilor euro şi val investiţiilor străine a fost de aproximativ 22 de miliarde de euro, ceea ce este un record pentru ţara noastră.”

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „decizia luată de noi trei este o decizie corectă pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm.”

Kelemen Hunor, președintele UDMR: „Am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu alta am construit.”