FacebookTwitterLinkedIn

România este „acasă” pentru sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă care au fugit din calea războiului, iar efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarităţii şi al înţelepciunii unei naţii care a deschis semenilor uşa spre pace şi libertate – este mesajul pe care premierul Nicolae Ciucă l-a transmis cu prilejul întrevederii dintre Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, şi dr. Jill Biden, Prima-Doamnă a Statelor Unite ale Americii.

Întrevederea a avut loc la sediul Ambasadei SUA la Bucureşti, iar premierul Nicolae Ciucă a desemnat-o pe Mădălina Turza să reprezinte guvernul României.

Consilierul de stat Mădălina Turza a prezentat Primei-Doamne a SUA, Dr. Jill Biden, strategia de răspuns a României la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina, notează Agerpres.

De asemenea, a oferit detalii cu privire la programele derulate în domeniul sănătăţii mintale, precum şi măsurile aplicate pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul de educaţie din România.

Guvernul României: „Efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarităţii şi al înţelepciunii unei naţii care a deschis semenilor uşa spre pace şi libertate.

Un popor generos care oferă nu doar un acoperiş refugiaţilor, ci şi educaţie copiilor ucraineni, servicii medicale persoanelor care au nevoie şi posibilitatea de a munci celor care doresc să se integreze în societatea românească.

Am dorit să transmitem acest mesaj al Guvernului României primei doamne a Statelor Unite ale Americii, precum şi gratitudinea noastră pentru sprijinul oferit de Partenerul nostru strategic, în această perioadă extrem de dificilă, în care cetăţenii noştri au nevoie de siguranţa că sunt protejaţi în faţa oricăror riscuri de securitate.”