Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

News Corp, imperiul lui Murdoch, a semnat un acord cu Google pentru plata știrilor

News Corp, imperiul media controlat de Rupert Murdoch, a încheiat un acord global de știri cu gigantul tech Google, deținut de Alphabet Inc.  
RUPERT MURDOCH

Aceasta este una dintre cele mai extinse oferte încheiate cu o firmă tech, a anunțat miercuri compania media care nu a dezvăluit detaliile financiare ale acordului, relatează Reuters.

Astfel, cele două companii vor dezvolta o platformă pe bază de abonament și vor împărți veniturile din publicitate prin serviciile puse la dispoziție de Google. Proiectul constă în dezvoltarea de conținut jurnalistic audio și video. 

Acordul vine după ani de dispute între Murdoch și Google, mai ales în contextul în care Australia este pe cale să devină prima țară din lume care va impune plătirea editorilor pentru conținutul jurnalistic furnizat de ei.

Murdoch are încheiate acorduri asemănătoare cu Apple și Facebook pentru produsele lor Apple News și Facebook News.

Contractul cu News Corp vine după ce Google a fost de acord să plătească 76 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani unui grup de 121 de editori francezi de știri, potrivit Reuters.

De asemenea, și în Australia, două mari companii media au încheiat acorduri cu Google în valoare colectivă de 60 de milioane de dolari pe an.

De asemenea, Google a avut discuții și negocieri cu editori importanți din Marea Britanie, Germania, Brazilia și Argentina.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii