FacebookTwitterLinkedIn

Primul Dawn Silver Bullet a părăsit linia de producție de la Global Centre of Luxury Manufacturing Excellence, din Goodwood, Marea Britanie, și a participat la o ședință foto organizată în împrejurimile Lacului Garda, cel mai mare lac din Italia, situat în apropiere de Verona.
Dawn Silver Bullet este versiunea cu două locuri a roadster-ului Dawn, care avea patru. Inginerii și echipa de designeri și artizani de la divizia de personalizare au creat așa-numitul Aero Cowling, o piesă mobile care acoperă locurile din spate, dând mașinii o aparență mai dinamică și introducând un element de în linia continuă a profilului. Cele două „capote” care acoperă locurile din spate sunt astfel configurate încât să nu afecteze aerodinamica și confortul șoferului.
Ușile se deschid invers decât la automobilele obișnuite, într-un stil devenit emblematic pentru Rolls-Royce, și pot fi închise prin apăsarea unor butoane aflate în lateralele extreme ale bordului. Dawn Silver Bullet este animat de un motor V12 de 6,6 litri de proveniență BMW, care livrează 575 CP și un cuplu de 820 Nm și propulsează mașina de 2560 kg de la zero la 100 km/h în 4,9 secunde. Confortul rămâne principala preocupare pentru Rolls-Royce și la modelul Dawn, în timp ce detaliile sportive se lasă descoperite: de exemplu, evacuările trapezoidale din bara spate ascund nu mai puțin de trei țevi de eșapament fiecare.
Dawn Silver Bullet este o reinterpretare contemporană a clasicului roadster, oferind celui de la volan plăcerea de a conduce într-un ambient a cărui eleganță și sofisticare nu diminuează cu nimic spiritul de libertate și nonșalanța caracteristice cabrioletelor.