FacebookTwitterLinkedIn

Platforma de streaming Netflix și compania de servicii financiare American Express au anunțat ruperea legăturilor cu Rusia. KPMG și PwC, două companii recunoscute global pentru activitatea lor de consultanță și audit financiar, s-au alăturat acestui demers. Decizia celor patru companii vine pe fondul intensificării conflictului din Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, Netflix a oprit temporar toate proiectele și achizițiile din Rusia, în urma unor evaluări asupra situației din Ucraina. Această decizie vine dup ce compania de streaming a declarat anterior că va evita includerea televiziunilor de stat ale Moscovei în grlia serviciilor sale din Rusia, în ciuda unor reglementări înainte de Kremlin care i-ar impune aceste lucruri.

American Express Co a anunțat că va sista operațiunile sale de pe teritoriul Rusiei. Reprezentanții companiei au declarat prin intermediul unui comunicat că decizia lor a fost determinată de “atacul nejustificat al Rusiei asupra poporului ucrainean”

KPMG a declarat că filialele sale din Rusia și Belarus vor părăsi rețeaua KPMG. Această mișcare se preconizează că va afecta peste 4.500 de parteneri și personal din cele două state.

În același timp, PwC a anunțat că filiala sa din Rusia va părăsi rețeaua. Potrivit unui comunicat, firma operează în Rusia de mai bine de 30 de ani, cu un portofoliu de aproximativ 3.700 de parteneri și personal.

Mobilizarea celor patru firme urmează o serie de alte companii occidentale, printre care se numără branduri precum Nike Inc , Ikea și Birkin Hermes. Companiile vizate au închis temporar sucursalele din Rusia, ori și-au încetat complet operațiunile, pe fondul presiunilor induse de actualele sancțiuni comerciale.