Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

Netcity Telecom: Investițiile private în infrastructură, bugetul local și confortul populației pot fi afectate de decizii de supra-reglementare

Netcity Telecomconsideră că noua decizie a ANCOM de reducere a tarifelor serviciilor de acces pentru operatorii de telecomunicații la rețeaua metropolitană pentru fibră optică a Municipiului București, sub nivelul tarifelor reglementate prin contractul de concesiune, reprezintă o intervenție severă, neadaptată, de natură a afecta investițiile în infrastructură, bugetul local și bunăstarea și confortul cetățenilor.
netcity_logo_simple

Astfel, compania anunță că va căuta soluțiile necesare pentru restabilirea unui cadru de operare echitabil pentru proiectul realizat în parteneriat cu Municipiul București, în vederea susținerii investițiilor 100% private în infrastructura Capitalei.

„Netcity este o companie care urmărește constant respectarea reglementărilor din domeniul infrastructurii și a cadrului legal general. Este necesar ca orice intervenție a autorităților să asigure previzibilitatea și condițiile de stabilitate necesare unui climat investițional rezonabil, esențial pentru proiectul Netcity, și în egală măsură să ia în considerare investițiile necesare pentru întregul proiect. Trebuie avute în vedere, de exemplu, atât investițiile considerabile efectuate în anul 2018, pe parcursul căruia rețeaua s-a dezvoltat cu aproximativ o treime din lungimea actuală, cât și nivelul crescut de fonduri necesare pentru extinderea cât mai rapidă a rețelei la nivelul întregului oraș. În ceea ce privește modificarea tarifelor stabilite în urma unei licitații publice prin Contractul de concesiune încheiat în parteneriat cu Municipiul București, dincolo de aspectele de principiu, decizia de scădere a acestora nu are niciun efect direct în beneficiul consumatorilor. Proiectul Netcity nu a avut și nu are un impact direct la nivelul tarifelor serviciilor platite de utilizatorii finali, ci contribuie la creșterea concurenței între diverși operatori, lucru dovedit de evoluția descendentă a prețurilor serviciilor oferite de operatorii de internet, telefonie și televiziune de la lansarea proiectului Netcity până în prezent”, transmite Netcity.

De asemenea, decizia ANCOM va determina, odată cu scăderea veniturilor Netcity Telecom, și scăderea valorii redevenței către bugetul Municipiului București. Compania plătește una dintre cele mai mari redevențe aferente unui Parteneriat Public-Privat, de 12% din veniturile obținute, și contribuie la bugetul Municipiului București în prezent cu sume ce depășesc un milion de euro pe an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii