FacebookTwitterLinkedIn

Anunțată pentru luna octombrie, lansarea capsulelor compostabile acasă a devenit deja disponibilă în Franța și în Elveția săptămâna aceasta, potrivit Forbes SUA, iar aceasta este rezultatul a trei ani de cercetare și dezvoltare investiți de Nespresso. 

Compania, care a raportat venituri de peste 6 miliarde CHF în FY2022, a lucrat activ pentru a-și îndeplini obiectivele de durabilitate prin intermediul inițiativei “Positive Cup”. Lansarea acestor capsule compostabile reprezintă un moment-cheie pentru brand, mai ales în contextul îndreptării atenției spre impactul asupra mediului al produselor Nespresso de unică folosință. 

Cu o dimensiune a pieței estimată de 25,9 miliarde de dolari în 2022 și o creștere anuală medie de 7,3% în următorii 5 ani, segmentul capsulelor de cafea este o parte profitabilă a categoriei, al cărui creștere a fost stimulată de creșterea consumului de cafea acasă și modificarea preferințelor spre opțiuni convenabile de preparare a cafelei de înaltă calitate,care reproduc experiența consumului de cafea dintr-o cafenea. 

În fiecare an se vând aproximativ 14 miliarde de capsule Nespresso, ceea ce face ca brandul să fie lider dominant cu imagine de marcă asemănătoare unei mărci de lux. 

Cu toate acestea, creșterea concurenței în acest segment și intensificarea atenției asupra impactului capsulelor de unică folosință au determinat compania să exploreze opțiuni de ambalare mai durabile. 

După trei ani de cercetare, brandul lansează acum o colecție de capsule compostabile pe bază de hârtie, disponibile inițial în Franța și Elveția, într-o campanie-pilot care va aduna feedback de la clienți. Capsulele compostabile fac parte dintr-o viziune mai largă a angajamentelor de durabilitate ale Nespresso.

După cum este prezentat în cel mai recent raport al său, Nespresso a făcut circularitatea un pilon al lanțului său de aprovizionare, de la utilizarea a 80% din aluminiu reciclat în capsulele disponibile pentru consumul acasă până la oferirea de mașini de cafea recondiționate prin programul RELOVE, disponibil în zece țări până în prezent. Nespresso depune eforturi pentru a facilita reciclarea capsulelor folosite acasă, însă în prezent doar 32% dintre consumatori le reciclează. Scopul este de a atinge 50% până în 2025, în urma eforturilor de a crește conștientizarea consumatorilor cu privire la reciclare și de a facilita colectarea și predarea acestora autorităților locale.

În Elveția, 65% dintre utilizatori reciclează datorită unei conștientizări ridicate și a comportamentului puternic în favoarea reciclării, precum și datorită capacităților mari de colectare. 

Pe lângă aceste oferte pentru consumatori, Nespresso se concentrează activ asupra amprentei sale de carbon, cu obiectivul de a atinge neutralitatea în emisiile de carbon generate de cafeaua verde până în 2030. 

Acest obiectiv face parte din ambițiile mai mari ale companiei de a avea un impact pozitiv, bazate pe susținerea agriculturii regenerative, pe împuternicirea comunităților, promovarea circularității și decarbonizarea lanțului de valoare prin acțiuni clare menționate în raportul său de durabilitate. 

Lansarea unei capsule compostabile acasă reprezintă o inovație demnă care ar putea reduce impactul ambiental al capsulelor de aluminiu de unică folosință care ajung în depozite de deșeuri, oferind totuși aceleași beneficii consumatorilor.