Cautare
, Contributor

Tech |
|

Musk va dona 100 de milioane de dolari pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului

Elon Musk a declarat că intenționează să doneze 100 de milioane de dolari pentru acordarea unui premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului.  
elon-musk-bloomberg-1200

Musk a făcut anunțul joi pe Twitter, mijlocul său preferat de comunicare și a spus că va reveni cu detalii săptămâna viitoare, relatează Bloomberg.

Antreprenorul are o avere evaluată la 182,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes.com, aceasta înregistrând salturi consistente în ultimul an. De asemenea, compania sa Tesla a fost inclusă recent în indicele S&P 500.

Musk, în vârstă de 49 de ani, nu este cunoscut pentru faptele sale de caritate.El a donat peste 257 milioane de dolari către Fundația Musk – mai puțin de 0,1% din valoarea sa netă actuală, potrivit unei analize efectuate de Quartz.

Miliardarul se concentrează pe captarea carbonului în concordanță cu celelalte interese ale sale, care vizează soluții tehnologice la probleme urgente de mediu.

Musk a mai spus că este interesat să acumuleze sume importante de bani pentru a le direcționa către proiectele care-l pasionează, și anume, explorarea spațiului. „Va fi nevoie de o mulțime de resurse pentru a construi un oraș pe Marte”, a spus el editorului german Axel Springer. „Vreau să pot contribui cât mai mult posibil.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii