FacebookTwitterLinkedIn

Unicornul românesc MultiversX (anterior denumit Elrond) se asociază cu compania de tehnologie Tencent Cloud în vederea explorării de oportunități în web3 și metavers.

”Împreună, cele două companii își propun să exploreze noi direcții către crearea de oportunități în cadrul Web3 și Metavers, prin intermediul rețelei blockchain și suitei de produse dezvoltate de MultiversX”, au anunțat firmele.

Tencent Cloud va oferi suport tehnologic companiilor și dezvoltatorilor Web3 și, la rândul său, va putea să beneficieze de soluțiile MultiversX.

“Focusul MultiversX pe crearea fundamentului ce poate susține un ecosistem global, scalabil, deschis, compozabil și interoperabil de aplicații Web3, și lumi în Metaverse, este factorul definitoriu în parteneriatul strategic cu Tencent Cloud”, a spus Beniamin Mincu, CEO al MultiversX.

În plus, cele peste 10.000 servere care alcătuiesc rețeaua MultiversX vor avea în curând o nouă opțiune de a rula serviciile de infrastructură prin Tencent Cloud.

Direcțiile de colaborare care sunt explorate se extind la inițiative comune pentru viitoarele evenimente dedicate developerilor și programe privind crearea unui hub pentru start-up-uri.

“De la furnizarea celei mai robuste infrastructuri la scară largă și până la crearea unui hub pentru soluții cloud, ne propunem să sprijinim comunitatea globală Web 3.0 în adoptarea de tehnologii esențiale care să faciliteze conexiuni mai profunde între lumile virtuale și cele reale,” a afirmat Leo Li, vicepreședintele pentru Europa a Tencent Cloud International.

MultiversX este o rețea blockchain creată pentru a permite crearea de aplicații pentru utilizatori, companii, societate și metavers.

Tencent Cloud este una dintre cele mai mari companii de servicii cloud din lume.