Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Mugur Isărescu (BNR): „ROBOR nu este manipulat. Dobânzile au crescut în pas cu inflaţia”

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), este audiat, marţi, în comisiile reunite economică şi de buget-finanţe din Senat, alături de întreg Consiliul de Administraţie al BNR, pe teme legate de cursul valutar şi pe modul în care este calculat indicele ROBOR, informează News.ro.
 aboneaza-te
Mugur-Isarescu-BNRDSC_2735x

Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, l-a întrebat pe Mugur Isărescu dacă indicele ROBOR a fost manipulat de bănci, iar guvernatorul a negat.

„Indicele ROBOR nu a fost manipulat de către bănci, în condiţiile în care el a rămas la un nivel mai scăzut, în trecut, atâta timp cât şi nivelul inflaţiei a rămas jos, iar Banca Naţională a României (BNR) nu se «joacă cu politica monetară», dobânzile crescând în pas cu inflaţia”, a răspuns guvernatorul Mugur Isărescu, potrivit News.ro.

“Dobânzile au crescut în pas cu inflaţia. (…) Când inflaţia era foarte scăzută, negativă, nu există un deficit de cerere, cu creşteri salariale mari. Era inflaţie negativă şi o creştere economică mare. Atunci, BNR a lăsat dobânda la 1,75%”, a spus Isărescu.

Mugur Isărescu a subliniat că ”dobânzile mici sunt de domeniul trecutului”, în contextul în care inflaţia a crescut semnificativ în ultimul an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii