FacebookTwitterLinkedIn

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital formează un parteneriat cu fondatorul Cronos Med, dr. Constantin Stan, și cu Andreea Berecleanu, acționar minoritar, în vederea dezvoltării celui mai mare lanț de clinici de estetică medicală din România.

 „(…) După 30 de ani plini de muncă și de provocări, am decis că este momentul să sprijin și mai mult echipele și clinicile Cronos Med să meargă mai departe, să ajungă în alte orașe ale României și să ofere cât mai multor pacienți calitate medicală estetică la cel mai înalt nivel. Din poziția de fondator investitor și mentor pentru echipele de medici existente și viitoare, susțin investiția Morphosis, pentru că am certitudinea că va fi de bun augur pentru oamenii cărora ne adresăm, beneficiarii oricărei mișcări strategice de business”,  a declarat dr. Constantin Stan.

Cronos Med este fondat în 1991 la Bacău, de către reputatul chirurg Constantin Stan, care are peste 30 de ani de experiență în chirurgia estetică și plastică. În prezent, compania operează o rețea de centre medicale premium, specializate în medicina estetică și plastică, fiind una dintre cele mai extinse și moderne din România. Cronos Med deține la București și la Bacău trei clinici și un spital.

Raportat la cifra de afaceri, Grupul reprezintă cea mai mare rețea de clinici de estetică medicală din România. În 2020, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 milioane de euro.

„(…) În urmă cu trei decenii, piața de estetică medicală din Europa reprezenta o nișă, unde cei câțiva medici de elită ofereau o gamă limitată de tratamente pentru un număr mic de pacienți. Astăzi, datorită conștientizării consumatorilor asupra beneficiilor aduse de tratamentele estetice, piața are parte de o dezvoltare accelerată”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital.

Valoarea tranzacției se încadrează în pragul standard al investițiilor Morphosis Capital Fund I, cuprinsă între 5 și 10 milioane de euro. Infuzia de capital de la Morphosis Capital va contribui la consolidarea poziției Cronos Med ca lider național în sectorul esteticii medicale și la extinderea rețelei de clinici în orașe cheie din România.

Investiția în Cronos Med este a cincea tranzacție realizată de Morphosis Capital, care deține în prezent participații în DocProcess, Medima Health, Dr. Leahu Dental Clinics și EMI. Este, de asemenea, a treia și ultima investiție a Morphosis Capital Fund I în sectorul serviciilor medicale.