FacebookTwitterLinkedIn

Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Real Estate

Forbes: Va intra afacerea dvs în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” după un an de pandemie?

Monica Dudău: Suntem o companie care prioritizează flexibilitatea, așa că nu impunem o anumită perioadă de concedii angajaților. O parte din vară este, într-adevăr, mai puțin efervescentă în piața imobiliară, dar întotdeauna sunt pregătiri de făcut pentru următorul sezon. Știind însă că toată echipa noastră a depus un efort mare în perioada pandemiei și punând mare preț pe mental health, toți angajații beneficiază de un număr crescut de zile de concediu de anul acesta, pe care le pot lua oricând în an.

Forbes: Unele dintre cele mai des întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul ultimului an și jumătate au vizat absența certitudinilor și lipsa de predictibilitate. Au apărut certitudini în vara 2021 pentru afacerea pe care o conduceți? Au apărut elemente de predictibilitate? Detaliați!

Monica Dudău: Cu siguranță, anul 2021 este unul mult mai predictibil atât pentru compania în care lucrez, cât și pentru întreaga piață imobiliară. Dacă anul trecut eram oarecum nesiguri pe orice proiecție de creștere a indicatorilor de business, acum putem dormi mai liniștiți.

Unul din motivele pentru care am ajuns în această situație e faptul că, pe perioada stării de urgență, am ținut să ne ajutăm clienții, oferindu-le serviciile noastre cu un cost cu 99% mai mic. Ar fi fost 100% dacă era posibil tehnic. În acel moment, cred că au înțeles mai mult ca oricând că suntem într-o relație de parteneriat și că succesul nostru depinde de succesul lor.

Forbes: Ce anume vă îngrijorează în această vară, în domeniul/sectorul în care activați?

Monica Dudău: Numărul mare de lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți experiența de căutare și cumpărare a unei locuințe. Știm că procesul e un adevărat rollercoaster emoțional și că momentan nu putem contribui în fiecare pas, dar sunt optimistă pentru că lucrez într-o echipă de oameni empatici, fără vreo reticență în a-și depăși granițele propriului rol.

Forbes: Cum arată planurile Dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2022?

Monica Dudău: Sfârșitul de an va fi mult despre perfecționarea și popularizarea faptului că pe Storia.ro acum îți poți și găsi, și finanța locuința. Prin alăturarea KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din piață, la familia OLX Group, o parte mai mare a procesului de achiziție e lipsită de stres. Sunt și eu, la rândul meu, client KIWI Finance și pot spune că procesul de creditare nu mi-a luat mai mult de 2 ore, deciziile au fost unele mult simplificate pentru că am avut un profesionist alături de mine, iar toate aceste servicii de intermediere au fost gratuite.

Forbes: O întrebare personală: plecați în vacanță în această vară? De ce? (dacă răspunsul este afirmativ: Unde veți pleca în vacanță: în țară sau în străinătate?)

Monica Dudău: Răspund la acest interviu chiar dintr-un avion spre Sicilia, deci răspunsul e unul pozitiv. Am avut peste 25 de zboruri pe timpul pandemiei, toate în interes personal. Călătoriile îmi aduc mai multă bucurie decât aproape orice altceva în viață, deci nu le-am amânat nici în acest an atipic. Cu ajutorul vaccinului, dar și cu alte măsuri de protecție personală și pentru cei dragi, cred că putem păstra în viața noastră tot ce aveam bun și înainte de pandemie.

Vara mea se va încheia însă într-o destinație surpriză. 2021 e anul în care pornesc o nouă tradiție în familie – concediile secrete, în care descoperi destinația doar în aeroport. Am organizat un astfel de concediu în iunie, pentru soțul meu, în Danemarca, iar el urmează să mă ducă undeva în luna septembrie. Presimt că vom reveni în Santorini.

(9 iulie 2021)