FacebookTwitterLinkedIn

Acest program, care se desfășoară de două ori pe an, primăvara și toamna, pregătește afacerile pentru dezvoltarea pe piața americană. Modex este una dintre cele trei companii alese în această primăvară să facă parte din C5 Accelerate, unde au concurat cateva sute de companii. C5 Accelerate (C5A) este operat de C5 Capital, un fond de investiții care lucrează exclusiv în ecosisteme sigure de date, inclusiv securitate cibernetică, inteligență artificială și infrastructură cloud.

Acceleratorul propune solutii pentru orașele care se confruntă cu riscuri, mai noi sau mai vechi, care le vor pune la încercare dezvoltarea. Securitatea cibernetică este deja o amenințare la adresa serviciilor din orașe. Protecția datelor este o arie de risc major pe măsură ce adoptarea tehnologiilor digitale duce la o creștere nemaintâlnită a datelor. Schimbările climatice vor accentua problemele existente și vor favoriza apariția altor noi probleme la nivel mondial. Extrem de vizibil în această perioadă este riscul pandemiilor, precum COVID-19, asupra siguranței economice și stabilității viitoare a orașelor. Companiile care se alătură acceleratorului vor să soluționeze aceste provocări și au operațiuni în întreaga lume, pe cinci continente: Africa, Asia, Europa, America de Nord și America de Sud.

„Pentru mine, ca parte din echipa Modex, echipa care a lucrat timp de 2 ani laun proiect aproape perfect – Modex Blockchain Database (BCDB) – această validare din partea unui mare fond de investiții din Statele Unite reprezintă una dintre cele mai importante realizări de la fondarea companiei noastre, în urmă cu 3 ani. Sunt convins că această recunoaștere implică și o serie de responsabilități pentru noi, dar suntem gata să jucăm înliga mare”, a declarat Mihai Ivașcu, CEO și cofondator Modex.