FacebookTwitterLinkedIn

Mocăniţa din Ţara Moţilor își reia circulația pe 2 iulie și va face curse până în septembrie între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână.

Capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă este de 100 de persoane. Potrivit unui anunţ al companiei de cale ferată îngustă postat pe site-ul societăţii și citat de Agerpres, prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur este programată pe 2 iulie, urmând ca mocăniţa să funcţioneze până pe 11 septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică.

Plecările sunt stabilite la orele 11,00, 13,00 şi 15,00 din gara Crişcior şi la orele 12,00, 14,00 şi 16,00 din gara Brad, pentru minimum 20 de persoane. În situaţia în care nu se strâng 20 de călători, atunci cursa se anulează, iar programul de circulaţie a mocăniţei poate suferi modificări.

Și Mocănița din Bucovina circulă pe perioada verii. Calea ferată cu ecartament îngust de la Moldovița a fost construită de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, și dată în folosință în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater. Inițial, traseul mocăniței avea 23,9 de kilometri, de la Moldovița la Rososa, însă în decursul anilor s-au mai construit o mulțime de variante și s-a ajuns la o lungime de 73 de km.

Începând din iulie 2005, linia este administrată de CFI și are 12 km. Durata parcursului este de aproximativ 3 ore, iar prețurile sunt de 20 de lei pentru copii (6-16 ani) și 35 de lei pentru adulți.

Foto: Club Feroviar