Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Mitsubishi Motors renunță la peste 500 de angajați pentru a reduce costurile

Mitsubishi Motors își reorganizează personalul și solicită pensionarea voluntară pentru 500-600 de angajați din Japonia, în principal cu funcții de conducere, pentru a reduce costurile.  
 aboneaza-te
Mitsubishi Motors sediu Japonia

Mitsubishi Motors vrea să implementeze această măsură de la jumătatea lunii noiembrie, potrivit unor surse citate de Reuters. Compania auto se așteaptă să înregistreze o pierdere netă de 360 ​​miliarde de yeni până în martie 2021, în urma scăderii vânzărilor, parțial afectate și de pandemie.

Pensionări voluntare la Mitsubishi 

Mitsubishi s-a angajat ca în doi ani să scadă costurile fixe cu 20% prin reducerea forței de muncă și a producției, simultan cu închiderea unor reprezentanțe neprofitabile.

Compania intenționează să solicite pensionarea voluntară de la angajații din conducere cu vârsta de peste 45 de ani din Japonia, de la sediul central, dar și la alte locații, precum fabrica Okazaki și Mizushima. Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze, potrivit Reuters.

Producătorul auto deja se confrunta cu scăderea vânzărilor pe cele mai mari piețe ale sale, din China și Asia de Sud-Est, iar criza coronavirusului a înrăutățit situația.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii