FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul sportului Adidas a lansat o investigație asupra acuzațiilor de luare de mită la scară largă în China, după ce compania a primit o plângere prin care persoane din management erau acuzate că deturnează „milioane de euro”, a informat duminică Financial Times.

Scrisoarea anonimă, care ar fi fost scrisă de „angajați ai Adidas China”, numește mai mulți angajați chinezi ai companiei, inclusiv un senior manager implicat în bugetul de marketing din țară, despre care documentul spune că se ridică la 250 de milioane de euro (267,5 milioane de dolari) pe an, a raportat FT.

Adidas a confirmat că a primit o scrisoare anonimă pe 7 iunie care indică potențiale încălcări ale conformității în China. Compania germană de îmbrăcăminte spor a declarat că investighează această problemă împreună cu un consilier juridic extern.

„Adidas ia foarte în serios acuzațiile de posibile încălcări ale conformității și se angajează în mod clar să respecte reglementările legale și interne, precum și standardele etice pe toate piețele în care activăm”, se arată într-un comunicat emis către Reuters

Adidas a mai precizat că nu poate oferi informații suplimentare până la finalizarea anchetei.

Potrivit FT, scrisoarea susține că personalul Adidas a primit comisioane de la furnizori externi de servicii cu care colaborează compania, care includ „milioane în numerar de la furnizori, precum și bunuri cum ar fi proprietățile imobiliare”.

Vânzările din China ale gigantului german de îmbrăcăminte sport au crescut cu 8% în primul trimestru din 2024, potrivit unui raport recent al companiei.